Вміння утримувати рівновагу між порядком та свободою, найчастіше, приносить людині свободу обирати для себе власний Порядок. Шукаючи Порядок для себе, вивчаючи універсальні закони природи, які повертають тілу молодість і силу, а розуму ясність і спокій, доля познайомила мене із Зоєю Партак, яка розповіла мені про унікальну здатність організму до самозцілення, про те, що інтоксикація та зашлакованість їжею та думками перешкоджає самооновленню та розвитку людини.

 

Пані Зоя декілька років навчалася та працювала у спеціалізованій клініці в Індії, опановуючи методи роботи із тілом та душею людини, використовуючи природні, натуральні засоби  впливу. Наприклад, ПАНЧАКАРМУ – систему детоксикації, перенастройки організму, цілісний набір лікувальних процедур, які глибоко очищують тканини від токсинів, повертаючи життєву енергію, силу після хвороби.

 

Зараз п.Зою можна знайти в АЮВЕРДИЧНОМУ центрі очищення та омолодження організму «Лотос». Під час процедур тут працюють лише на основі сил природи: трави, мед, глина, сіль, самі видавлюють кунжутне масло, не використовують механічні прилади та штучно синтезовані матеріали в контакті з тілом людини.

На власному досвіді тут мені випала нагода спробувати АБХЬЯНГУ терапію  та СВЕДАНУ. АБХЬЯНГА – це масляний масаж всього тіла від кінчиків пальців ніг до верхівки голови індивідуально підібраним теплим лікувальним маслом з травами та ефірними оліями. Ця процедура омолоджує шкіру та глибокі тканини тіла, звільняє від токсинів, сповільнює старіння, допомагає боротися із сухістю шкіри, слизових, хвилюваннями, хворобами суглобів, м’язовими спазмами, покращує сон. СВЕДАНА – прогрівання паром з лікувальними травами, що допомагає зниженню ваги, зменшенню целюліту, скутості, болю в тілі, покращенню циркуляції крові та лімфи. З допомогою СВЕДАНИ шляхи виведення розширюються, а токсини, попередньо насичені маслом, розплавляються і виходять через шкіру.

 

Масаж АБХЬЯНГА почався з голови. Наливши невелику кількість масла, п.Зоя почала ретельно втирати в шкіру круговими рухами, долонями та пальцями, одночасно розповідаючи про себе та свою історію відкриття АЮРВЕДИ. Потім масажувала обличчя, вуха, скроні, пропрацьовувала шию, руки, кисті. Під час сеансу час від часу додавала тепле масло. Після цього масаж продовжився в горизонтальному положенні на спеціальній для цього кушетці. Тепер уже допомагала помічниця Дар*я, і масаж був у 4 руки: спина, живіт, ноги, стегна масажувалися круговими рухами, вгору та вниз. П.Зоя розповідала про точки на голові, ногах, руках, які відповідають різним органам та системам організму, як з ними працювати та діагностувати на предмет захворювань. Приглушене світло, вологе і в’язке тепло, розмірені та синхронні рухи по тілу – саме те, що було потрібне для моєї ДОШІ (типу конституції тіла та переважаючих енергій в ньому).

 

Далі була СВЕДАНА (бочка), перевага якої в тому, що голова залишається зверху і тепло з паром не впливає на судини мозку, особливо це корисно для тих людей, які мають проблеми з тиском та хочуть зберегти відчуття прохолоди, спокою та відкритості, в той час, як трав’яна пара огортаючи все тіло, глибоко проникає та очищує його, не перегріває та не викликає зайвої напруги. Для того, щоб відчути на собі вищеописане потрібно сісти у дерев*яну конструкцію, яка по формі дуже нагадує бочку. Зверху є отвір, який призначений для того, щоб голова залишалася на повітрі.

 

Після процедур клієнт може скористатися душем, рушниками та феном, випити чаю, відпочити та поспілкуватися із господарями центру, проконсультуватися стосовно найрізноманітніших питань про життя та здоров*я.

 

До послуг відвідувачів центру «Лотос» також: класичні процедури омолодження; ПАНЧАКАРМА терапія; антистресові, антицелюлітні програми; рефлексо- та мармо- терапія; лімфо дренажні масажі для обличчя; індивідуальні консультації по аюрведі, астропсихології, дієтології та інших сфер життя, дружня розмова та затишна, приємна атмосфера.

Аюрведа – це стиль життя, світогляд, наука про те, як розвиватися  в гармонії з собою та оточуючим світом.

 

Це – система натуропатії, яка уже протягом тисяч років є лікувальною системою в Індії, і зараз, й в усьому світі. Основне правило тут – натуральне лікування повинне бути підібране відповідно до потреб кожної окремої людини.  Зцілюючи фізичне тіло, аюрведа також лікує розум та душу задля уникнення хвороб фізичного тіла в подальшому.

На відміну від західної медицини, яка зазвичай, використовується уже як реакція на хворобу, що уже з’явилася, АЮРВЕДИ призначена для зміцнення та насичення тіла необхідним для запобігання захворюванням. Практики АЮРВЕДИ, зазвичай, рекомендують натуральний курс з трав, дієти, вправ, медитації, косметичних та очищаючих процедур для підтримання балансу та  розумної взаємодії  всіх життєвих сил.

 

Аюрведа навчає, що ми є поєднанням трьох життєвих енергій – розуму, душі та тіла. Кожна людина була народжена з оптимальним балансом та гармонією між ними. Протягом життя їх співвідношення може порушуватися і виникають проблеми зі здоров’ям. Призначення ж АЮРВЕДИ – повернути цю природно гармонію.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: