Жахлива правда: Чим годують українських військових (ФОТО)

“Комерсанти” робили вигляд, що вони годують наших бійців. З року в рік технічні умови та формулювання тендерних процедур прописувалися під одного виробника.  Про це на своїй сторінці в Facebook написав радник президента Юрій Бірюков, передають Патріоти  України. “Зараз буде вкрай злий, необ’єктивний пост, багатий поганими словами. Так що – як і належить – тримайте своїх дітей подалі від наших блакитних екранів”, – написав він.

 

Якось днів десять тому я вже розповідав про містичну цифру – 17,62 гривні. Рівно стільки нам держава дозволяє витрачати на продукти для ЗСУ. За рахунок застосування “льотної” норми харчування ця цифра була піднята до 23, 22 гривень, а на цьому поки (сподіваюся) фініш. Не враховую вартість надання власне “послуги” – це окремі гроші і окремі розбирання.

 

А тепер – пайок “Денний набір сухих продуктів (індивідуальний)”. Держава нам дає на його закупівлю і формування 52,05 гривень. 52 гривні на харчування в день – і мало … і нормально. Все залежить від того – як його робити. Хоча, все таки мало – адже реальна вартість всіх компонентів всередині не 52 гривні, а 70! Тобто, як і з продуктами на харчування в таборах – держава спочатку поставила постачальників в необхідність економити, недосипати, недодавати. Ох, бідні постачальники. Їх змусили красти з котла, з пайка. Знаєте, як вони це роблять? Хочете дізнатися? Тільки не їжте зараз, не плануйте їсти в найближчі години!

 

Волонтерський десант в Міністерстві оборони України звалив на себе пекельну роботу – вивчення діяльності служб речового та продовольчого забезпечення. Вони герої, безстрашні і цілеспрямовані. Їхній візит викликав істерику керівництва одного з підприємств, паніку, погрози, спроби підкупу – ааа, класика жанру.

 

Далі сухі витяги з протоколу інспекції:

“… На території виявлені сліди зграй домашніх тварин (собаки?) …”

“… Рогата худоба міститься в суміжних загонах зі свинями …”

“… У цехах брудно, на підлозі стояча вода з домішками крові і жиру …”

“… При вході в забійний цех виявлено велику кількість напівтуш великої рогатої худоби і конини, що висять упереміш …”

“… На місці обвалки м’яса виявлені охолоджені тушки невідомого походження, без тавра і маркування. Працівник обвалочного цеху пояснив, що це туші підсвинок. Дане твердження викликає сумніви  через повну відсутність на м’ясі прошарків жиру. Візуально тушки не схожі на тушки підсвинок. .. ”

“… Але підлозі виявлені брикети м’яса невідомого походження. Відсутність будь-якого маркування унеможливила  визначення як типу м’яса, так і його походження …”

“… На складі готової продукції виявлена борошно з вичерпаним терміном придатності …”

До процесу дегустації наші волонтери дійшли вже в напівзігнутому стані. А попереду було найсумніше:

“… У присутності відповідального представника і начальника консервного цеху були відкриті дві банки м’ясних консервів «Яловичина тушкована вищого сорту». Вміст повністю НЕ відповідає нормам ДСТУ 4450-2005 – з банки витягнуті шматочки м’яса з хрящами, щільною сполучною тканиною, сік мутний, запах і смак характерний для тушкованого м’яса, але без ознак спецій. При смакової оцінці в ротовій порожнині через деякий час з’явився неприємний присмак … ”

 

Далі три сторінки висновків, купа термінів і норм ДСТУ. Очі чіпляються за: “На сьогоднішній день неможливо зупинити комплектацію вже закуплених 300 000 пайків … Здійснювати контроль готової продукції на самому підприємстві вважаємо неприйнятним через що почалися моментально спроби підкупу, а згодом – прямі погрози …”

 

Інспекція була проведена 26 листопада вранці, а вже 26 листопада ввечері в наші лапки попався папірець, що прийшов в МО від керівництва підприємства:

“… Інформую Вас про те, що група волонтерів провела незаплановану перевірку. Серйозних порушень не виявлено … Незначні порушення санітарних норм усунені, відповідальні особи покарані в адміністративному порядку …”.

“З року в року ці  «комерсанти» робили вигляд, що вони годують наших бійців. З року в рік ТУ і формулювання тендерних процедур прописувалися під одного виробника. З року в рік вони обкрадали армію, наших з вами пацанів. А тепер вони ще й нам загрожують», – резюмував Бірюков.

 

640x480 (15) 640x480 (13) 305876 30


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: http://patrioty.org.ua/zhahliva-pravda-chim-goduyut-ukrayinskih-viyskovih-foto/  

Коментарі