Земляки назвали Віктора Феськіва фотолітописцем старовинного Скалата

Опубліковано:
1 Січня, 2016

У перший день року святкує день народження Віктор Феськів, якого читачі сайту знають насамперед як невтомного фотомайстра. Добірки світлин пана Віктора викликають щире захоплення. Адже він як ніхто інший уміє побачити старовинне містечко, його природу, людей, розповісти про важливі події та буденні клопоти скалатчан.

 

Здоровимо Віктора Феськіва з днем народження, бажаємо наснаги, нових творчих вершин і якнайбільше неперевершених кадрів. І передаємо йому вітання від славних земляків.

 

 

Христина Стебельська, заслужений працівник культури України, народна артистка України, головний редактор Першого Національного телеканалу України:

 

– Без фотоісторії пана Віктора сучасний Скалат не був би славним Скалатом. Він є людина живих добрих справ. Віктор Феськів для Скалата, я б так сказала, як отой добрий святий Миколай, бо допомагає всім. Адже те, що ми, вихідці зі Скалата, пишаємося своїм корінням, – це часточка і його заслуги, його допомоги. Бо він неймовірно цікаво, оперативно, невтомно і безкорисливо розповідає нам про рідний край.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фантастичне небо над стародавнім Скалатом зафіксував місцевий фотохудожник

 

І не тільки деталями природи, якимись звітами про події, а головне – обличчями наших земляків. Через свою сторінку у Фейсбук він вміє збирати серця людей в любові до свого рідного краю. І я йому дякую за те, що з кожною подачею в соціальній мережі отой світ великий стає теплішим від згадки про мій рідний Скалат. Я це особливо добре відчуваю в столиці, бо щодня маю можливість пройти тими вуличками, тими стежечками, які мені близькі.

 

Не було б пана Віктора Феськіва, то, напевно, біднішою була б історія України – в ній не було б отого неперевершеного сучасного Скалата з його фотоісторією.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Все для фронту, все для нашої перемоги! – волонтери зі Скалата (ФОТО, ВІДЕО)

 

І нам треба пам’ятати таких людей, як пан Віктор. Бодай молитвою за здоров’я чи якимось добрим словом завжди згадувати про них. Дякую панові Віктору за його фотографії, бо від них дуже тепло на світі. Бажаю вдячних глядачів його фотоісторій і щоб його світлини жили не тільки в соціальних мережах, а й на сторінках енциклопедій, книг, журналів. Бажаю йому наснаги до праці, яку він так щиро любить. Хай Господь Бог примножить його сили і дасть наснаги для подальшої праці. Многая літа!

 

о. Віктор Борисюк, Скалатський благочинний, настоятель храму Всіх Святих м. Скалата у Тернопільської єпархії УПЦ Київського Патріархату:

 

– Віктор Феськів не є корінним скалатчанином. Він уродженець с. Скоморохи Бучацького району, виходець із сім’ї вчителів, продовжувач учительської династії – Віктор Михайлович навчає української мови і літератури учнів Скалатської ЗОШ. Але передусім це дуже чуйна людина, сам виховує двох дітей, для яких є зразком патріотизму і всебічної й активної участі в житті суспільства. Дружина Вітора Оксана Володимирівна, теж учителька — викладала у школі біологію, померла від тяжкої хвороби.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Скалаті – 25-ті сільські спортивні ігри Тернопільщини (Фото)

 

Віктор – майстер на всі руки, поет, співак композитор, депутат багатьох скликань місцевої влади і талановитий фотограф і режисер. Доглядає старенького батька і для всіх завжди знаходить час.

 

 

Оксана Сайко, журналістка, дитяча письменниця:

 

– Хтось вважає його диваком і трішки не від світу цього, хтось називає всюдисущим, скалатським папараці і місцевим літописцем. Його часто можна побачити на вулицях Скалата із фотоаапаратом в руках. Справді, він завзято пише історію свого міста світлинами та відеозйомками, не пропускаючи жодної місцевої події: святкової, важливої чи цілком буденної. А ще — прагне показати той шматок світу, що оточує його, саме так, як бачить це він: красу в якихось звичайних і найпростіших речах, унікальність якоїсь впійманої миті, через оте своє фотозамилування пейзажем чи людиною… І робить він це щиро, навіть по-дитячому захоплено і натхненно. Тому це, здавалось би на перший погляд аматорство, є його своєрідною творчістю, самовираженням і несе в собі сенс, бо наповнене життям, що стає історією.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Священика з Тернопільщини нагородили орденом (ФОТО)

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: