Запалено Вифлеємський вогонь миру, який прибуде й до Тернополя

Опубліковано:
2 Грудня, 2014

Девятирічний Tіціан Ронахер з Лінцу запалив Світло Миру з Вифлеємської печери. Традиційно, напередодні Різдва, Вифлеємський вогонь доставляють в різні куточки світу. Прибуде він й до Тернополя.

 

Телерадіокомпанія ORF Верхньої Австрії, використовуючи Європейську передріздвяну традицію “Вифлеємського Світла Миру” навіть у цей складний час  дає впевнений знак солідарності з народами на Близькому Сході та в інших районах конфліктів. “ Світло Миру світить в цьому році в ознаменування возз’єднання Європи 25 років і зокрема як заклик: мир повинен початися в серцях людей”,- сказав менеджер Проекту Вифлємського Світла Гюнтер Харт

 

“Це було дуже хвилююче”.

Запалювання Світла Миру в понеділок стало великим  досвідом для Тіціана Ронахера. Школяр з  загальноосвітньої школи N12 в Лінці ввійшов у грот Різдва Христового у супроводі грецького православного священика. “Це було дуже хвилююче. Крім того, я уявляв собі грот Різдва набагато більшим “,- так описав свої враження хлопчик.

 

Зворушливий момент для паломників

Для паломників, яких було більше сотні, це була зворушлива мить. У Святій Месі, присвяченій Світлу Миру взяла участь мер Вифлеєму Вєра Бабун. Губернатор Йозеф Фюлінгєр, який очолив делегацію землі Верхня Австрія – представників громадськості та бізнесу – засвідчив звязок Верхньої Австрії з Вифлеємом  через цю багаторічну Різдвяну традицію.

 

Свято Адвенту – Свято 100 тисяч вогнів

В середу 26 листопада Світло Миру прибув до Австрії. В суботу Тиціан Ронахер, “Дитина Світла Миру”, представить Світло Миру по телебаченню багатомільйонній аудиторії. Хлопчик з Лінца зі своїм сяючим різдвяним символом буде гостем програми Євробачення “Свято Адвенту-Свято Статисяч вогнів” з Флоріаном Зільберайзеном в прямому ефірі з Тюрінгії.

 

Цього року скаути України вже втринадцяте переберуть Вифлеємське Світло Миру і передадуть його українській громаді.

 

Цей вогник скаути Австрії привозять з Вифлеєму і розповсюджують по цілій Європі. Світло тепла, миру, злагоди і сподівання мандрує із заходу на схід, долаючи кордони і єднаючи всіх християн в часі Різдва.

 

 

Цьогорічне гасло Вифлеємського Світла:”МИР – В НАС”

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вогонь миру, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: