Замість ліквідованого МРЕВ на Тернопільщині буде 5 сервісних центрів

Опубліковано:
20 Грудня, 2015

Автомобілісти та власники усіх видів транспорту святкують чергову перемогу: в МВС нарешті розпочали ліквідацію ще радянських за своєю суттю Міжрайонних реєстраційно-екзаменаційних відділів Державної інспекції безпеки дорожнього руху – так званих МРЕВ. Про це на брифінгу повідомив в.о. директора регіонального сервісного центру МВСУ в області Святослав Вишневський.

  

За словами посадовця, постановою Кабміну №889 від 28 жовтня “Про утворення територіальних органів надання сервісних послуг Міністерства внутрішніх справ” скасовано МРЕВ та сформовані регіональні сервісні центри в областях України. Регіональний сервісний центр включатиме п’ять територіальних: Тернопіль, Кременець, Чортків, Підгайці, Теребовля.

 

– Усі центри працюють за принципом «єдиного вікна». Кожен громадянин може звернутися до будь-якого з центрів незалежно від місця проживання та реєстрації. Також однією зі змін є спрощення процедури реєстрації. Не потрібно тепер довідки-рахунки для реєстрації, достатньо продавцю і покупцю звернутися до адміністратора центру за місцем звернення і представити свої громадянські паспорти. Адміністратор засвідчує підписи і безкоштовно одразу оформляється свідоцтво про реєстрацію, – пояснив Святослав Вишневський.

 

До речі, саме довідка-рахунок була чи не основним джерелом комерційних надприбутків у МРЕВ. По-перше, сама довідка коштувала близько 500 грн. І це при тому, що собівартість виготовлення документа на спецбланках вартувала в десятки разів менше. По-друге, щоб продати/купити авто, громадяни часто зверталися до посередників, які за 1000 грн. засвідчували особистості продавця та покупця й давали про це заповітну довідку-рахунок на номерному бланку встановленого зразка та виготовленого на державному поліграфкомбінаті.

 

Цікаво те, що «ринкова ціна» довідки ніде не була вказана, однак у ДАІ без довідки-рахунку транспортний засіб не реєстрували.

 

Надаватиме сервісний центр і ще одну послугу, раніше за якою керманичі повинні були їхати у Київ. Це отримання індивідуального номерного знака.

 

– Ви бачили всі, на автошляхах їздять з номерним знаком, наприклад, «Борис». Тепер не потрібно їхати в Київ і робити заявку на такий номерний знак, це можна буде зробити в будь-якому центрі. Центр замовляє їх у Києві. І за плату, яка передбачена постановою Кабінету Міністрів, отримують за місцем звернення такий номерний знак, – каже пан Вишневський.

 

До речі, така послуга – не з дешевих. За одну літеру вибагливий водій повинен викласти 500 гривень.

 

Нагадаємо, Верховна Рада України ще в липні ц.р. ухвалила за основу проект закону “Про сервісні послуги та сервісні центри Міністерства внутрішніх справ”,  згідно з яким зараз відбувається «революція» у наданні послуг для автомобілістів.

 

Тетяна Колеснік

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: