Забудовування території Тернопільського вокзалу є помилкою, – кажуть архітектори

Опубліковано:
22 Лютого, 2015

Біля залізничного вокзалу у Тернополі будують торговий центр. Жителі обласного центру категорично проти цього будівництва. Проте їм у Тернопільській міській раді натякнули, що на їхню думку ніхто не зважатиме, бо всі дозволи давно оформлені.

 

Тернополянка Марина Яворська живе поряд із цим будівництвом. Жінка каже: ніхто нікого не попереджав і не питався, просто розпочали будівельні роботи: «Десь два тижні тому інтенсивно почався процес будівництва, яке загороджує наш будинок. Ми почали з’ясовувати, потім зібрали підписи, усі проти цього будівництва. Колективне звернення занесли у міську раду. Проте нам неофіційно натякнули: від нашої думки нічого не залежить».

 

Забудовування привокзальної території є помилкою, – кажуть архітектори.

 

«Таких торгових центрів немає ніде на вокзалах. Це є помилка. Бо від дня побудови цього вокзалу ніхто собі навіть не подумав, якийсь об’єкт тут збудувати. Я вважаю, що цього об’єкта тут не буде. Нам що тут потрібна ще одна торгова точка? Для архітектури це взагалі нонсенс. А всі, хто стверджує, що це буде красиво, це брехня. Не вірте йому і кажіть, що він не професіонал». – каже голова правління Тернопільської організації національно спілки архітекторів Олег Головчак.

 

Тернополяни запевняють: протестуватимуть поки будівництво не припинять.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #будівництво, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #привокзальний майдан, #протест, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: