Юрко Іздрик у Тернополі замість віршів читав реп

Опубліковано:
22 Квітня, 2015

Непересічна особистість в українському мистецтві – Юрко Іздрик – в рамках фестивалю “Ї” тілом і душею побував у Тернополі 17 квітня і буде ще.


Згідно з програмою фестивалю, Іздрик повинен був презентувати літературно-музичний проект, уже без Грицька Семенчука. Втім, презентація була ще у сирому варіанті проекту, над яким Іздрик ще працює. Щось подібне уже відбулося у Києві під назвою “Реп. Репетиція”. Тексти – ті ж, що звучать під час виступів “DrumТИатр”, але з іншим, простішим, аранжуванням. “Тому, що мені не вдається на цих електронних інструментах, не зважаючи на музичну освіту по класу віолончель, робити “музику”, – прокоментував Юрій Іздрик. –Музикою займався і професійно – один сезон грав у гурті “Перкалаба” (цей період Юрко Із вважає “чорною дірою біографії” – ред.). Я звик, що чим більше б’єш по клавішах– сильніший звук, а на електронних ковбасиш-ковбасиш і жодного звуку. Друга проблема мого амплуа музиканта – я людина егоцентрична, літератор. Коли пишу тексти, навіть орієнтуючись на “DrumТИатр”, тобто на сценічне концертне виконання, все-таки пишу вірш. А текст для пісні, тим паче, репу, — абсолютно інша річ. Пісня повинна містити вірус — вірусний рефрен, як, приміром, у Насті і Потапа: “ми с тобойнє пара, нє пара. Такаявот запара-запара”. Воно попадає в мозок і потім з цим грипом ходиш і довго хворієш. Але це круто, бо це хіт”.

 

Першою Юрко Іздрик представив тернопільській публіці фестивалю “Ї” пісню про рідне містосамого митця”Я їду в Калуш”. Її пан Юрій скопіпейстив у земляків-реперів, яких вважає майстрами творення репового тексту.

 

Потім зачитав власну поезію, якої ніде друком не знайти:

 

І той у мені

Що говорить до тебе мовчки

І той у мені

Що говорить до тебе віршами

І той у мені

Що будує для тебе човен

Усі ми чужі

І нічого нема між нами

І той у мені

Що стікав би по тобі воском

І той у мені

Що місив би тебе як тісто

Нас тисячі тут

У одному мозку

Нам ще просторо

І нам не тісно

Бо так я люблю тебе стояку

Бо й ти у мене така столика

Такі всілякі такі ніякі

Такі розумні такі ми дикі

Такі-то там-то такі-то тут ми

Такі то з кимось такі то разом

Бхагавага і камасутра

Останній аркуш

Не перша фраза.


Ще Юрко співав під фонограму, слів не потрудився вивчити:) Якщо аудиторії не подобалися музичні твори,  Іздрик просив освистувати його, тоді, якшошо перейде вірші. Однак охочих посвистати не було.

Ірина ЮРКО.

Фото автора.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #іздрик, , #новини тернопільщини, #новини тернополя, #поезія, #тернопіль, #тернопільські новини, #фестиваль
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: