Юрій Штопко: «Я завжди знав чого хочу і не залежав ні від кого»

Опубліковано:
23 Квітня, 2015

До 24 квітня триватиме другий етап «Тернопільського народного праймеріз» – проекту «100 кращих тернополян-2015». Кожен мешканець Тернополя може проголосувати за будь-якого з поданих у списку земляків, але за одного і того самого — лише раз.

Аби знати, за кого голосувати, пропонуємо тернополянам ближче познайомитися з учасниками проекту, адже необхідно обрати найавторитетніших, найфаховіших, найпорядніших жителів міста.


Продовжуємо знайомство з претендентами на місце в списку кращих тернополян. Сьогодні – Юрій Штопко.

 

Народився 6 травня 1982 р. в Тернополі. У 1999 році закінчив середню школу №3 з поглибленим вивченням іноземних мов. 1999-2004 р.- навчання у Тернопільській Академії Народного Господарства, інститут Банківського бізнесу (диплом бакалавра і магістра з відзнакою). З листопада 2008 р. – Регіональний видавець «Медіа Корпорації «RIA», Газети «RIA плюс», «20 хвилин», «Телесенсація, Люкс ФМ, Ретро ФМ, Авторадіо, Шансон, 20minut.ua., auto.ria.ua, dom.ria.ua (члени АНРВУ, УАВПП, WAN-IFRA). Член ради директорів «Медіа Корпорації «RIA». Учасник Всесвітнього Газетного Конгресу WAN-IFRA в Барселоні (Іспанія) у травні 2009 р. Учасник, Член ради директорів Всесвітнього Газетного Конгресу WAN-IFRA 2013 Бангкок (Таїланд). Стажування в редакціях: газета «Сегодня»,Voralberg (Угорщина), Petit Press (Словаччина), Win-win (Ізраїль), Gazeta Wyborcza (Польща). Одружений, виховує двох синів: 5років і 6 місяців. Нагороджений Почесним знаком Національної Спілки Журналістів України у 2011 р. Безпартійний

 

– Юрію, маєш можливість розповісти про себе громаді міста. Про що сказав би насамперед?

 

– Я завжди знав чого хочу і не залежав ні від кого. У 19 Років я пішов працювати рекламним агентом на “УХ-радіо”, паралельно навчаючись у Академії на стаціонарі. На той момент я повністю себе забезпечував і створював собі репутацію, яку безмежно ціную. Згодом я став керівником філії Медіа Корпорації РІА в Тернополі – сам, без хабарів і заступництва родичів. І в оточенні, яке до мене ставилось тоді ще насторожено і не надто лояльно, я створив команду, з якою впевнений, що пройдемо всі кризи, якими б вони не були. Моя команда – ось запорука успіху РІА, а моя заслуга у тому, що я знайшов і сформував цю команду.

 

До слова, вважаю, що так мають чинити керівники будь-якого рівня. Адже компетентним в усіх сферах бути просто неможливо, а сукупні знання і вміння у сильній команді дають ідеальний результат. На управлінській посаді я вже 7 років, і щороку ми пропонуємо нашим читачам/слухачам щось нове, цікаве, і не зупиняємось у постійному зростанні.

 

– Як сприйняв повідомлення про те, що став учасниками проекту «100 кращих тернополян»? Яке твоє ставлення до проекту загалом?


– Я був приємно здивованим, коли побачив своє ім’я в переліку. Звісно, мені приємно. Хіба може бути інакше?)  Зізнаюсь, проголосував за себе один раз – зі свого номера, ще в першому турі. Але про підтримку нікого не просив – ні родичів, ні друзів, ні колег. Навіть до дружини з таким не звертався. Тому й особливо приємно, що мене підтримали за власною ініціативою стільки людей, що я став учасником другого туру.

 

З приводу проекту. Основна емоція – «цікаво, що з того вийде». Є багато розмов про чесність/нечесність, прозорість/заможність, непродуманість/бездоганність проекту. Час покаже, яким він був.

 

Але мені цікаво, що буде далі з тими людьми, які стануть обраною сотнею кращих тернополян. І що далі? Чи стануть ці люди основою нової влади в місті? Чи звернуть увагу на них різні політичні сили і залучать на вершини своїх списків під час місцевих виборів? Чи, можливо,ці люди єдиним фронтом теж підуть до влади.

 

А може й для більшості з них це стане просто приємним пунктом, честю називатись одним з кращих і гідних довіри.

 

Але ми це побачимо потім. Наразі дуже цікаво, як буде виглядати це «потім».

 

– Якою бачиш участь обраних громадою тернополян у житті міста? Що, на твою думку, потребує першочергових змін, які проблеми найнагальніші?

 

– Власне я переконаний, що єдиною командою цій сотні не стати – надто різні цінності, погляди, сфера інтересів в кожного. Але не відкидаю варіанту, що при потужній мотивації і гарній організації ця сотня кращих могла би утворити кілька потужних команд, які б могли задавати тон у різних аспектах стратегічного розвитку міста. Хтось як громадська сила, хтось – як частина влади, хтось – як носій культури і духовності.

 

Першочергова зміна, якої ми потребуємо, – прозорість влади. Зараз цього дуже бракує – прозорості  роботи міської і обласної рад, органів виконавчої влади. Це проявляється в усьому – від процедури закупівель для харчування дітей у садочках до процедури виділення земельних ділянок.

 

Громада міста не бачить структури бюджету. Не має змоги зокрема побачити, куди йдуть гроші з нових податків, акцизного податку з роздрібної торгівлі. От маємо додаткових понад 14 млн грн за січень-лютий акцизного податку з роздрібної торгівлі, який йде до місцевого бюджету. А куди вони пішли? Хто це вирішував? Чи могла громада висловитись з призначення цих коштів? А цих питань навіть не повинно виникати – все має бути чесно і прозоро.

 

І ще один момент, який вважаю суттєвим. На керівних посадах мають бути менеджери не політики. Це повинні бути люди з управлінським досвідом, з стратегічним і тактичним баченням, з конкретною практикою управління людьми, фінансами, часом і конфліктами. Вони якраз і зможуть ефективно працювати, а не лише красиво говорити, як це притаманно політикам.

 

Спілкувався Тарас Савчук.

 

 

Нагадаємо, що другий етап, власне голосування за поданих кандидатів, триває з 24 березня по 24 квітня 2015 року. Проголосувати можна письмово (заповнивши відповідний бюлетень у вуличних волонтерів), телефоном (зателефонувавши або надіславши sms) та на Інтернет-сайті. Голос можна віддати кільком кандидатам одночасно, але за одного і того ж кандидата – лише один раз.

4 травня заплановано оприлюднення результатів праймеріз – рейтинг «ТОП100» жителів міста, котрі користуються найбільшою підтримкою громади.

 

Сайт проекту – http://top100.te.ua/

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #100 кращих тернополян, #народний праймеріз, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #юрій штопко
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: