Тернопільська область отримала 98 млн. грн. на будівництво об’єктів фонду регіонального розвитку. Частину цих коштів спрямують на завершення робіт в обласному архіві та перинатальному центрі «Мати і дитина». Ці два об’єкти повинні запрацювати наступного року, їх відкриють, як тільки завершать роботи у частині приміщень.

 

На завершення робіт в обласному архіві ще потрібно 35 млн. грн. Держава цього року виділила п’ять млн. грн. За цю суму повинні завершити будівельні роботи на першому поверсі та відкрити його.

 

«Ми не повинні надіятися лише на державні кошти, щоб завершити будівництво архіву. Можливо, ще виділять кошти з обласного та міського бюджетів. Поки що ми плануємо завершити роботи на першому поверсі. І дати можливість архіву переїхати у нове приміщення. Роботи по завершенню об’єкта можуть продовжуватися наступного року», – розповідає начальник управління капітального будівництва ОДА Віктор Кузяк.

 

Схожа ситуація склалася і з будівельними роботами у перинатальному центрі «Мати і дитина». Його теж планують відкрити, не чекаючи завершення всіх робіт.

 

«Ми плануємо завершити будівельні роботи у лівому крилі, закупити необхідне обладнання і відкрити центр для роботи. А тим часом роботи далі будуть продовжуватися. Зараз так склалася ситуація, що всі матеріали подорожчали. Особливо дорогим є обладнання. Якщо раніше можна було це зробити за кошти, які нам виділяють, то зараз не вистачає», – додає Віктор Кузяк.

 

В управлінні капітального будівництва є сподівання, що наступного року збільшать фінансування.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: