Як тернопільські комунальники сходи ремонтували і як про це вони написали

16.12.2015 08:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Антон Веселий

Інженеру Полєсову, мабуть так припав до душі мікрорайон "Дружба", що він прийшов сюди всерйоз і надовго. Епопея зі сходами, що з’єднують вулицю Дружби із вулицею Назарія Яремчука, триває.

 

Нагадаємо, що ремонт перших сходів тривав рівно стільки, що чорна дворова кішка встигла завагітніти, народити трійко кошенят і завагітніти знов. Дехто з мешканців схильний думати, що саме ця кішка та троє її чорних кошенят і винні у всіх митарствах, що випали на долю сходів та тих, хто по них ходить. Мовляв, тільки підійде до сходів хтось із бажанням попрацювати - а тут чорний кіт біжить туди, а чорна кішка – сюди, і все – і не вдався робочий день.

 

Тижні через два після попередньої публікації на пустельних сходах нарешті з’явилися ознаки життя - поприходили строгого вигляду робітники, розібрали паркан і почали працювати над останніми штрихами.

 

 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За кілька місяців на Дружбі "добротно" відремонтували сходи

 

Мешканці прасували святкові сорочки і нагострювали ножиці для урочистого перерізання стрічки. І їх навіть не засмучувало, що сходи вишкірювалися до них посмішкою, як із фото "До лікування" з реклами ортодонтичного кабінету. А огорожа тим часом перекочувала на сусідні сходи славного двору.

 

За кілька днів стало зрозуміло, що другі сходи не ремонтують, а лише реставрують. Та й то виглядає, що не всі відразу, а лише частинами. Комунальні служби граються в лего. А що ж: в їхньому радянському дитинстві такої радості не було – то тепер і надолужують.

 

Сходи розібрали на окремі сходинки, охайно склали на купу, оздобили гіркою щебеню і задумалися: що його робити далі - склеювати докупи чи так покласти?

 

Перші сходи хоча б були виготовлені з кількох монолітних блоків і тому мають шанс вистояти під час весняного танення снігів чи у літню зливу. Другим же сходам такого шансу не дають від самого початку: потоки, що мчатимуть з крутого горба, граючись, розмиють все, на що мешканці так довго чекали.

 

Ось такий вигляд мають другі сходи тепер.

 

Однак офіційний сайт Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР життєрадісно запевняє, що другі сходи ремонтують так само капітально, як і перші, і навіть це ілюструють….знимками ремонту перших сходів.

 

Тож хочемо запитати (народну мудрість ще ніхто не скасовував): яким із двох українських прислів’їв керуються в цьому управлінні: «права рука не знає, що робить ліва» чи «рука руку миє»?

 

 Або ще гірше: кервництво управління так хоче сподобатися очільникам Тернополя, що звітує як у часи "СеРеСеРе". Та мешканці Файного міста помічають усе і поки що мовчки терплять таке ставлення до себе. Та чи довго терпітимуть?

 

Довідково:

1. Замітка від 25 листопада - "Завершується капремонт сходів на вулиці Назарія Яремчука"

 

 

2. Замітка від 11 грудня - "Завершується ремонт сходів на вулиці Дружби, 9"

 

 

 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі