Знайти механізми мотивації студентів, розширити їх кругозір, дати необхідну базу для подальшого кар’єрного розвитку, допомогти адаптуватися до дорослого життя – одні із основних завдань вищого навчального закладу.

 

У світі, кордони якого стають все більше відкриті: люди різних національностей одружуються, навчаються у класах чи працюють разом, знання іноземних мов стає обов*язковою умовою для того, хто хоче мати можливість професійно рости, подорожувати, спілкуватися із людьми різних культур та соціальних рівнів.

 

В рамках місяця циклової комісії суспільно-економічних та гуманітарних дисциплін у Тернопільському коледжі Університету «Україна» студенти  разом  зі мною (їх викладачем англійської мови)) відвідали кінотеатр «Кінопалац – Тернопіль». У мистецьких колах міста останній славиться своєю цікавою та пам’ятною підбіркою кінострічок, які завжди можна знайти тут у прокаті.

 

Цього сезону глядачі кінотеатру мали можливість переглянути серію англомовних фільмів із українськими субтитрами, які в тому чи іншому році входили у склад кінопоказів «Нового британського кіно» в Україні.

 

Перегляд фільмів мовою оригіналу – один із найдоступніших способів покращення та підтримання рівня володіння іноземною мовою. Якщо людина ще не звикла до англійської мови, наприклад, то у такому фільмі діалоги можуть бути для неї занадто швидкі і це погіршує сприйняття слів. Тут допомагають субтитри. З часом з’являється автоматичне розуміння мови і їх можна не використовувати.

 

Ірина Яремчук, студентка: «Після перегляду фільму Hyde Park on Hudson  (Гайд-Парк на Гудзоні) залишилося багато позивних емоцій та хороших вражень. Режисери та актори розповіли нам історію роману президента США Френка Рузвельта з його кузиною Маргарет Стаклі. Події фільму розгортаються у 1939 році під час політичного візиту британської королівської родини до резиденції Рузвельта.

Мені сподобався сюжет кінострічки та сильний дух президента Рузвельта. Не дивлячись на свої проблеми із здоров’ям він продовжував свою політичну діяльність, ставився з гумором до хвороби. Улюбленим епізодом для мене став момент, коли король Георг  та королева Єлизавета їхали до садиби Франкліна Рузвельта і  в вікні побачили, як люди працюють на полях.  Король захотів з ними привітатися, виліз із машини, гордо став та піднявши руку привітав їх, але на нього ніхто навіть не подивився. Перегляд фільмів на мові оригіналу допомагає у вивченні англійської мови, тому що дивлячись фільм ти спрямовуєш усю свою увагу на те, щоб зрозуміти слова та речення, а для цього згадуєш те, що знаєш та намагаєшся перекласти».

 

Лариса Фурсик, студентка: «Своє навчання  у коледжі на спеціальності «Дизайн» я почала з другого курсу, бо уже мала попередню освіту. І саме позакласні заходи і допомогли мені стати частиною уже сформованої за перший рік навчання групи та знайти у ній друзів. Цьоготижневий похід у кіно – один із фрагментів позаурочної роботи нашого викладача англійської мови Ірини Олегівни Скоробогатої, яка регулярно організовує для нас різні цікаві зустрічі, лекції, майстер класи». 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #англійська мова, #кіно, #коледж, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: