Вночі в зоні АТО загинув тернополянин Роман Мусій

Опубліковано:
27 Листопада, 2014

Інформацію про смерть вояка підтвердив комбат. Зараз тіло загиблого доправили до моргу. Товариші по службі обіцяють втілити мрію Романа у день Перемоги в АТО – заспівати повстанську пісню «Йшли селом партизани»


45-річний Роман Мусій загинув сьогодні вночі на Луганщині.

Про це з передової тернопільських волонтерів зранку 27 листопада повідомили його товариші по службі. По обіді звістку про смерть воїна підтвердив комбат.

  • Роман був призваний місцевим військкоматом, – повідомив комбат 5 батальйону 24-ої окремої механізованої бригади Сергій Громов. – Він проживав у селі Великі Загайці, що на Шумщині. Народився 25 червня 1969 р.

Роман Мусій прийшов до війська у вересні цього року. З 4 листопада – в зоні АТО. Він був механіком-водієм гусеничної машини, розповів безпосередній керівник загиблого земляка.

  • На жаль, останнім часом ми були порізно, – каже комбат. – Нас всіх розкидали по різних блок-постах. Роман з додатково обладнаною машиною теж був відправлений на один з блок-постів. Про його смерть мені сьогодні вранці повідомили хлопці, які були разом з ним. Деталей загибелі, самі розумієте, повідомити зараз не можу. З ним був ще один чоловік. Той отримав серйозне поранення.

Тіло загиблого земляка вже доправили до моргу. Днями його перевезуть на Шумщину.

  • Він був дуже толковим механіком, можна сказати найкращим, – переконує Сергій Громов. – В машинах розбирався чудово. І був справжнім бандерівцем – в доброму розумінні цього слова.

Нині товариші по службі лише згадують про мрію загиблого Романа, яку він так і не встиг втілити в життя. Річ у тім, що Роман був дуже творчим і талановитим. Грав на гітарі і буквально «заразив» усіх виконанням повстанських пісень. Одну з них – «Йшли селом партизани», чоловік мріяв виконати разом зі всіма товаришами по службі. І слова вже вивчили, і кілька репетицій провели. От лише заспівати усім разом не судилось.

  • В пам’ять про Романа ми обіцяємо таки зібратись і заспівати її, – у день нашої Перемоги, – пообіцяв комбат.

Коли тіло із загиблим земляком привезуть на Тернопільщину – повідомимо згодом. 

 

Редакція висловлює щирі співчуття родині, друзям і знайомим загиблого вояка. Нехай спочиває з Богом. Герої не вмирають!

 

Ірина БЕЛЯКОВА 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #АТО, #війна, #загинув, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #роман мусій, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: