Влада каже, що на ярмарку в Тернополі продукти були дешевшими. Чи це так?

Опубліковано:
19 Березня, 2015

TopNews уже говорив про свої висновки стосовно ярмарок у Тернополі. Проте, влада запевняє, що продукти на цих торгах були дешевшими.


Згідно даних управління торгівлі, побуту та захисту прав споживачів Тернопільської міської ради, для продажу на ярмарку пропонувались м’ясо, крупи, овочі, зерно, хлібобулочні, макаронні, ковбасні вироби, риба та ін. продукти за цінами на 10-15% нижче ринкових, йдеться у повідомленні прес-служби ТМР.


Всього продукції у місті реалізовано на суму приблизно 3 млн. 870 тис. грн. Зокрема, на масиві «Дружба» – 1 млн. 30 тис. грн., «Східний» (прос. С.Бандери) – 1 млн. 124 тис. грн., «Східний» (вул. Л. Українки) – 1 млн. 223 тис. грн. та «Сонячний» – 492 тис. грн.

 

На противагу інформації валади, поставимо враження тернополянки Марії Сарабун: «Прийшла моя мама з ярмарки, де наші сільгоспвиробники мали б продавати продукти першої необхідності за ціною, дещо нижчою, ніж зазвичай. Підсумок: олія – 25 гривень (в Сільпо – 21), макарони – 3 кг – 65 гривень (в сільпо за ідентичною ціною), цукор – 550 грн (50 кг) – 11 грн/1 кг. М’ясні вироби – ціна не відрізняється від тієї, що на звичайному ринку. Єдине, що мама купила – це макарони (3 кг). Батько дуже їх любить, тож йому вистачить на місяць-два.

 

Враховуючи, сьогоднішню не дуже дружелюбну погоду і ціни на продукти, спадає на думку одне: навіщо нашим містянам такі ярмарки?!? У повідомленні ТОДА говориться: “Проводять ярмарки з метою мінімалізації негативного впливу підвищеного попиту на продукти харчування та цінової ситуації на ринку продовольчих товарів. Участь у ярмарках візьмуть сільськогосподарські товаровиробники та представники переробних підприємств області усіх форм власності”. До речі, виробник макаронів – Мукачево Закарпатська область. Ось такі пироги…»

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #ОДА, #продукти, #тернопіль, #тернопільські новини, #ТМР, #ярмарка
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: