Віталій Цимбалюк: «На моєму окрузі чинять таємну будову і приховують від мене документи»

03.04.2015 12:01   Джерело: Місто
Опубліковано : Тарас Савчук

Поштовхом до мого виступу стала незрозуміла ситуація, що має місце на моєму виборчому окрузі. А саме – на вулиці Пирогова, де нещодавно розпочалося будівництво торгової точки прямо в зеленій зоні лікарні швидкої допомоги. За лічені дні було демонтовано зупинку громадського транспорту, розібрано паркан, зрізано кілька дерев і залито фундамент під чималу будівлю. А після повідомлення про це у ЗМІ ще й терміново зірвалипокриття з тротуару, капітальний ремонт якого хоч і внесений в плани міськради, але зараз для нього ще точно не сезон.

 

Зрозуміло, що відразу після початку будівельних робіт мені почали телефонувати небайдужі виборці, чиї інтереси я представляю і зобов’язаний захищати. Про заплановану реконструкцію зупинки громадського транспорту на Пирогова я знав, однак будівництво магазину на території лікарні – це вже, погодьтеся, зовсім інше.

 

Скориставшись законним правом депутата на невідкладний прийом, терміново зустрівся з керівником лікарні швидкої допомоги Ярославом Чайківським. Запитав, як так сталося, що в лікувальної установи «відрізали» шматок землі, на якій підставі це було зроблено, попросив показати відповідні документи. Пан Ярослав люб’язно пообіцяв вже в понеділок (розмова відбувалася перед цими вихідними) надати копії всіх  документів та прокоментувати їх. Однак коли обіцяного дня я отримав лише жалюгідну бюрократичну відписку за підписом головного лікаря, то остаточно зрозумів, що відбувається щось не те.

 

Зазначу, що згідно із Законом України «Про статус депутатів місцевих рад» посадові особи місцевих органів виконавчої влади,  органів місцевого   самоврядування,   керівники  підприємств,  установ  та організацій  незалежно  від  форми  власності, розташованих   на території  відповідної  ради,  у відповідь на звернення депутата місцевої ради зобов’язані надавати йому усі  довідкові матеріали та іншу інформацію, необхідні для здійснення депутатських повноважень. Тож своєю відпискою Ярослав Чайківський грубо порушив і чинне законодавство, і мої права.

 


 

У відписці головлікаря, зокрема, повідомляється, що 31 січня минулого року рішенням сесії міськради було припинено право комунальної лікарні швидкої допомоги на користування частиною земельної ділянки площею 0,0105 га за адресою вул. Пирогова, відтак її передано відділу технічного нагляду міськради. Тож наступний депутатський запит я адресував керівникові згаданого відділу Олегу Вітику, від якого дізнався про ще цікавіші факти.

 

Виявляється, що згідно договору суборенди землі від 23 червня 2014-го земельна ділянка на Пирогова площею 0,0128 гектара була передана якомусь громадянину (навіть не підприємцю, а просто – громадянину) Павлику В.І. для «будівництва та реконструкції існуючої зупинки громадського транспорту «Перша міська лікарня» з об'єктами торгово-побутового призначення». Тож відділ технічного нагляду сьогодні має відношення лише до території самої зупинки на тротуарі, що за межами лікарняної огорожі, і аж ніяк – до «відрізаного» шматка території лікарні.

 

До відчуження ж останньої пряме відношення має керівник лікарні швидкої допомоги Ярослав Чайківський, і відбулося воно явно в обхід законодавства, тому й не зміг чи побоявся головний лікар показати мені всі документи з цього приводу. Що ж, доведеться продовжити розслідування цієї заплутаної справи. Адже я несу відповідальність за все, що відбувається на моєму окрузі, і зобов’язаний захищати інтереси як своїх виборців, так і міської громади в цілому, а саме їй, а не пану Чайківському чи іншим чиновникам, належить і комунальна лікарня, і її територія.

 


 

До речі, щоби випередити чиїсь можливі запитання, а де я, мовляв, був, коли депутати приймали вищезгадані сумнівні рішення, хочу нагадати про свою тверду і відому багатьом позицію щодо голосування за земельні питання в міськраді нинішньої каденції. Я принципово відмовився брати в них участь, аби не бути причетним до жодного земельного дерибану. Тож не голосував і в даному випадку, можливо, навіть виходив із залу засідань, через що, напевне, і пропустив «тривожний дзвіночок». Мушу також запевнити, що я аж ніяк не проти відкриття нових об’єктів малого бізнесу, в тому числі й поблизу зупинок громадського транспорту, якщо це робиться з дотриманням усіх відповідних норм. Адже це – і додаткові робочі місця, і податки для наповнення бюджету, і можливість покращити благоустрій міських вулиць. Однак відбуватися все має зовсім не так, як це сталося на Пирогова, де факт і обставини відчуження частини території комунальної лікарні навіть від депутата цього округу намагаються приховати.Будь-які земельні питання в Тернополі повинні вирішуватися абсолютно прозоро і з врахуванням думки громади!

 

І ще хочу звернутися до тернополян із проханням відмовитися від застарілого шаблону мислення, що коли щось у місті не є чиєюсь конкретною приватною власністю, то це значить, що воно – нічиє. Наш Тернопіль – це як один великий дім всієї громади, тому тут усе – наше. А чиновники міськради – це лише найняті нами, за сплачувані нами податки, менеджери, чий прямий обов'язок  – налагоджувати наше «домогосподарство» якнайкраще. А хіба ви дозволили б найнятій домогосподарці розпоряджатися вашою квартирою на свій розсуд? Те ж саме і з містом. Тому кожна дія у нашому з вами «домі» має бути погоджена із тернополянами – справжніми власниками міста.

 


 

Віталій Цимбалюк,
депутат Тернопільської міської ради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Місто  

Коментарі