Віктор Шумада: «Панічний попит на іноземну валюту – один з факторів падіння гривні»

Опубліковано:
26 Лютого, 2015

Після повернення з поїздки до ОАЕ Президент України Петро Порошенко мав серйозну розмову з главою Нацбанку Валерією Гонтарєвою. Президент в жорсткій формі поставив вимогу перед Гонтарєвою: “припинити безлад з валютним курсом і надав на вирішення проблеми тиждень”.

 

Чому ж власне розпочалось падіння гривні знає керівник міської організації Партії «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА-СОЛІДАРНІСТЬ», депутат міської ради – Віктор Шумада.

– Зараз головною причиною падіння гривні – є затримка експортерами продажу валютної виручки в розрахунку на більшу вигоду через падіння курсу. При цьому валюта в Україні є. Тільки за даними Державної служби статистики експортери в Україну завезли на 3,8 млрд доларів більше, ніж її вивезли імпортери. Другою головною причиною падіння курсу є панічний попит на іноземну валюту викликаний війною та свідомим роздуванням брехливих чуток. Так деякий час тому в Україні поширилася брехня про те, що нібито після введення воєнного стану депозити в доларах примусово переведуть в гривні. Це викликає шаленні темпи втечі депозитаріїв, коли в деякі дні знімають з рахунків по кілька мільярдів гривень, – пояснює Віктор Шумада.

Національний Банк докладає величезних зусиль для стабілізації курсу – задіяні всі можливі адміністративні важелі впливу. Відсьогодні міжбанківський ринок фактично закрито. До вироблення рішень підключено всіх провідних фінансистів та банкірів країни. 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #віктор шумада, #гривня, #курс, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: