Відкрили пам’ятну дошку наймолодшому Герою Небесної Сотні Назарію Войтовичу

Опубліковано:
24 Лютого, 2015

24 лютого 2015 року біля Тернопільського кооперативного торговельно-економічного коледжу відбулося відкриття пам’ятної дошки Назарія Войтовича, студента цього навчального закладу, наймолодшого Героя Небесної Сотні.
 
17-річний Назар Войтович загинув під час сутичок 18 лютого у Києві. На Майдані пробув усього кілька годин, доки його не застрелив снайпер. 
 
У коледжі уже є куточок пам’яті Назарія, де студенти разом із викладачами відтворили символьні елементи Майдану: шини, ялинку, бруківку, на стендах розмістили світлини Назара під час навчання, а також графічні роботи його авторства. 
 
На запрошення керівника торговельно-економічного коледжу Василя Миколайовича Мулярчука, барельєф освятив архієпископ Тернопільський, Кременецький та Бучацький Нестор разом із духовенством єпархії: свящ. Олегом Гахом, прот. Русланом Притулою, а також представниками інших конфесій, владика молився за душу Назара Войтовича, за тих, хто зараз захищає Україну, її мир та благополуччя.
 
Також владика Нестор звернувся до присутніх:
«Пам’ятаймо про Героїв Небесної Сотні, наших земляків, які віддали своє життя для того, щоб ми могли жити і розбудовувати українську державу. Але скільки б ми не  говорили, все одно цього буде мало, щоб побачити і зрозуміти їхню любов до нас, громадян України. Вони віддавали своє життя не тому що вони вважали, що їх смерть принесе комусь користь, а тому, що щиро любили українську державу, свій народ і не хотіли, що він був безправний, безвольний, як він був ще рік тому. Сьогодні ми бачимо їхній приклад і ми повинні про них не лише пам’ятати, але й у своїх серцях мати таку ж любов до своєї держави. 
 
Ця любов починається з кожного з нас, так само, як і зміни в державі починаються не з президентів, міністрів, а з нас з вами. Якщо кожен перебудує свою свідомість, зміниться, зрозуміє, що він повинен зробити для української держави все, що в його силах, лише тоді буде мати право щось від держави вимагати. 
 
Не достатньо просто говорити про любов до свого народу, треба бути готовими віддати все, навіть включно з життям, як це зробили Герої Небесної Сотні, як це зробив Назар Войтович та його бойові побратими. 
 
Сьогодні ми відкрили і освятили цю пам’ятну дошку, яка повинна допомогти всім нам не забути про його подвиг, його велику любов і щире бажання того, щоб в Україні відбулися якісь зміни. Нехай кожен з нас зробить все, що в його силах, щоб смерть Назара та інших Героїв Небесної Сотні не була марною, щоб ми змогли розбудувати нову, сильну українську державу. Нехай Господь нам у цьому допомагає, а приклад Героїв Небесної Сотні надихає нас бути такими ж щирими українцями, як і вони. Нехай благословення Боже перебуває з усіма нами. Слава Ісусу Христу», – підсумував владика Нестор.
 
Студенти коледжу, одногрупники Назара, щоб вшанувати пам’ять загиблого друга підготували музичні, віршовані композиції, щоб з допомогою мистецтва висловити свій жаль та біль з приводу такої несподіваної втрати товариша.
 
Директор коледжу Василь Миколайович подякував усім присутнім, що прийшли пом’янути Назарія біля барельєфу, який встановлений для того, щоб увіковічнити його пам’ять, щоб він був присутній серед студентського, викладацького колективу навчального закладу, щоб всі прийдешні покоління бачили на кого треба рівнятися і як треба любити Україну, як треба  жити. 
 
Ірина Скоробогата, прес-служба єпархії
 
 
 
 
  
 
  
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #герой, #Майдан, #назар войтович, #небесна сотня, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #пам’ятна дошка, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: