Від початку АТО у Тернополі вилікували від алкоголізму понад 130 бійців (Відео)

Опубліковано:
23 Грудня, 2015

На Тернопільщині лікарі б’ють на сполох. Бійці, які повернулися з війни, все частіше намагаються вирішувати свої проблеми з допомогою алкоголю.

 

Сергій відслужив у зоні АТО майже рік. Сьогодні чоловік одужує від алкогольної залежності. Боєць розповідає, що почав пиячити, щоб втамував біль від ран, отриманих на війні, а також страшних видовищ, яких не може забути.

 

Боєць звернувся до лікарів тільки тоді, коли через отруєння алкоголем уже не міг ні спати, ні їсти. Про те, що визнав залежність і попросив медичної допомоги, чоловік не шкодує, бо впевнений, що знову повернувся до життя.

 

Сьогодні лікарі задоволені результатами лікування пацієнта і готові виписати Сергій. Після лікування чоловік знову повернеться на війну.

 

Боєць переконує, що більше навіть не подумає про алкоголь, оскільки врятуватися від такої залежності дуже складно. Підтверджують це і медики та наголошують, що одужувати від алкоголізму, звісно, потрібно фізично, але передовсім – психологічно.

 

«Важкі стани алкогольної залежності ми знімаємо протягом 5-10 днів. Після такого лікування фізична залежність зникає. Проте набагато складніше позбутися саме психологічної залежності. Така терапія може тривати навіть роками», – наголосив головний лікар Тернопільського обласного наркодиспансеру Василь Галанов.

 

Із початку АТО в Тернопільському обласному наркодиспансері від алкоголізму вилікували понад 130 бійців. Часто чоловіки починають пиячити не на фронті, а вже вдома. Психологи пояснюють це тим, що бійці або не мають підтримки рідних, або ж ця підтримка є надмірною.

 

«Один із бійців АТО пішов гуляти на вулицю і поряд з ними зірвалася петарда. Це для чоловіка стало настільки сильним стресом, що він тут же впав у стан шоку. Він побіг і сховався в підвал, де просидів декілька годин. Людина взагалі втратила орієнтацію в просторі та телефонувала до рідних, щоб вони приїхали та допомогли», – розповіла психолог Тернопільського обласного наркодиспансеру Інесса Чеченюк.

 

Військові капелани пропонують бійцям душевні розмови та молитву. Натомість лікарі закликають військових не боятися та звертатися з будь-якими чи то фізичними, чи то психологічними проблемами до спеціалістів. 

 

.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: