Від Барни знову йдуть члени команди?

Опубліковано:
8 Березня, 2016

Ще два тижні тому стало відомо, що Олег Удич, начальник відділу інформаційної діяльності ОДА, написав заяву на звільнення із займаної посади. Про це він сам повідомив у журналістській спільноті у Facebook. Його колеги “по перу” боляче сприйняли такий факт, адже Удич чи не єдиний член команди голови ОДА, котрий був “на своєму місці”.

 

 

Офіційна причина звільнення оприлюднена в його повідомленні: “у зв’язку з необхідністю виконати розпорядження по скороченню чисельності працівників відділу, написав заяву на звільнення…”

Однак треба розуміти, що не все так просто. Адже раніше від Барни пішов уже не один член команди. Згадаймо тих же Віктора Шумаду чи Віктора Овчарука. Звісно, можна вважати, що вони перейшли на кращі посади чи почали власну кар’єру. Але, швидше за все, вони таки не мали наміру ділити відповідальність за необдумані, самовпевнені, часто хибні рішення голови як в організаційній діяльності, так і в кадровій чи політичній.

Ще варто згадати голову Бучацької РДА, котрий теж при першій нагоді перейшов працювати головою райради, хоча офіційна позиція Степана Барни полягала в тому, щоб керівники районів залишалися на посадах.

Помилкових рішень в ОДА було багато. Останнім цвяхом в домовину керівної команди в області став скандал при зустрічі тіла Юрія Горайського: дружина Героя і побратими по зброї штовханами прогнала керівника області Степана Барну і голову Збаразької РДА Анатолія Качку. Громада була вкрай здивована приїздом цих високопосадовців, адже їх попереджали, що родина загиблого не хоче їх бачити.

Майже рік тому Барна домігся звільнення Юрія Горайського з посади голови Збаразької РДА, після чого той добровольцем пішов на фронт. Тоді призначили на посаду студентського товариша голови ОДА Анатолія Качку, перебіжчика з багатьох партій і людину Заставного.

І не допомогли тоді ні звернення активістів, ні мешканців Збаражчини. Громаду так і не навчились чути… І не лише в цьому випадку. Хоча останнє призначення Юрія Юрика замість Івана Бабійчука на посаду заступника голови з гуманітарних питань таки вселяє надію на краще.

Але і Бабійчук з обойми не випадає. За інформацією з власних джерел в ОДА стало відомо, що вакантну посаду після Удича може зайняти той же скандально відомий студентський товариш голови ОДА Іван Бабійчук.

І хоча в нього мало досвіду в роботі зі ЗМІ, зате він вміє виганяти журналістів із заходів навіть за участю самого Президента. Однак ще більше він тямить у ремонтах через дорожників шкіл на своїй малій батьківщині. А на своїй останній посаді в статусі в.о. заступника голови ОДА він нічим, окрім скандалів, і не запам’ятався.

Та все ж, подейкують, в адміністрації сподіваються, що Бабійчук впорається з роботою. Проте питання залишається відкритим: Олег Удич сам пішов з посади, враховуючи ситуацію, що склалася, а чи його “пішли”, щоб знову була вакансія для одногрупника і вчителя історії?

Попри все факт залишається фактом: з команди Барни йде більше штиків-професіоналів, аніж приходить.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: