Верховна Рада визнала армії ОУН-УПА, УНР і ЗУНР борцями за Україну!

10.04.2015 14:00   Джерело: ТЕРЕН
Опубліковано : Тарас Савчук

Автор закону - син головнокомандувача УПА Юрій-Богдан Шухевич. Депутати Верховної Ради проголосували за те, щоб визнати армії ОУН, УПА, УНР та ЗУНР борцями за незалежність України.

 

За відповідне рішення за основу та в цілому проголосував 271 народний депутат.

 
Автором проекту закону №2538-1 «Про правовий статус та вшанування пам'яті борців за незалежність України у ХХ столітті» є народний депутат від "Радикальної партії" та син головнокомандувача УПА Юрій-Богдан Шухевич, передає ipress.ua.


Законопроект визначає правовий статус і вшанування пам'яті учасників боротьби за незалежність України у ХХ столітті, визнає її учасниками армію УНР, армію ЗУНР, Карпатську Січ, УВО, ОУН, УПА, Українську головну визвольну раду, Українську Гельсінську групу та інші подібні організації.


В проекті закону зазначено, що держава визнає, що боротьба за незалежність України у ХХ столітті велася з листопада 1917 року до 24 серпня 1991 року.


Законопроект також передбачає відповідальність для громадян України та іноземців, які публічно виявляють зневажливе ставлення до учасників за незалежність України у ХХ столітті.


Публічне заперечення факту правомірності боротьби за незалежність України у ХХ столітті визнається наругою над пам'яттю борців за незалежність України, приниженням гідності українського народу і є протиправним.
Таке голосування депутати зустріли стоячи і гучними оплесками.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: ТЕРЕН  

Коментарі