Василь Лабайчук до мешканців Тернопільщини: “Висновки робіть самі та озброюйтеся”

Опубліковано:
26 Квітня, 2015

Днями “Правий сектор” Тернопільщини звернувся до Президента України з вимогою призначити керівника області, але після публічного обговорення, погодження з громадою та оприлюднення програми розвитку краю. У зверненні до Гаранта також йдеться про те, що призначення губернатора Тернопілля штучно блокується. Чого коштуватиме області таке “затягування” та чи буде “третій Майдан” цікавимося у лідера військово-політичного руху “Правий сектор” Тернопільщини Василя Лабайчука.


– Як вважаєте, пане Василю, чим аукниться області довга епопея з призначенням очільника?

 

 Нема керівника, нема з кого питати в разі чогось. В Україні продовжує існувати режим внутрішньої окупації, і призначення голови ОДА, не змінить майже нічого, але громада у разі якихось промахів матиме з кого спитати, на крайній варіант – до стовпа ганьби буде кого прив’язати. 

 

– Нещодавно ви оголосили про намір захищати Почаївську чудотворну ікону та завадити її вивезенню. Вас почули і навіть більше – настоятель Лаври одразу заявив, що все добре, ніхто нічого вивозити не збирається. Вірите чи наполягатимете на проведенні експертизи святині?

 

– Вірити настоятелю Лаври – себе обдурити, він частина проекту “Русскій мір”. З його благословення на території святині друкується, а потім поширюється сепаратистська література, від якої він легко відмовляється. Тому вважаємо, що ця особа довіри не викликає. Московський патріархат, через антиукраїнську позицію стосовно війни з Москвою, постійно втрачає свою паству, цілі парафії переходять в інші конфесії. Не виключення Почаївська Лавра, рано чи пізно доступ до неї отримають інші конфесії, і тому вони відчувають це і будуть грабувати, перед крахом, все що зможуть. Чудотворна ікона Божої Матері вже давно могла бути замінена. Тому її експертиза дуже навіть на часі.

 

– Ви, наскільки розумію, є прихильником надання дозволу вільного володіння зброєю. Чи готова до цього країна? Чи не трапиться трагедій, як у США, коли озброєні люди брали в заручники дітей, аби встановити свою справедливість?

 

– Так, я вважаю, що вільні люди – мають зброю, раби — ні. У всіх цивілізованих державах, де йдеться про безпеку громадян, існує максимально спрощений механізм придбання та розширений спектр можливого застосування зброї. Як показує статистика, там, де збільшується кількість легальної зброї на руках, – зменшується рівень злочинності. Зараз і так кожен, хто хоче мати зброю, може собі її придбати. А під час війни придбати будь-що взагалі не проблема. Щоправда, нелегально. І держава цього процесу  не контролює. Зараз тільки у Тернопільські області є більше 15 тисяч власників зброї, а 95%  убивств вчиняють кухонним ножем. Тому боятися зброї – не правильно. Потрібно впроваджувати закони щодо неї, аби кожна людина могла легалізувати те, що у неї і так вже є на руках. А то нині  можна запросто придбати снайперську гвинтівку, з якої можна вбивати від 500 метрів, а пістолет, яким можна було б захистися на близькій відстані, – не реально. 

 

– То зброю слід дати всім?

 

– Ніхто не говорить, що її треба дати всім  підряд. Ні, тільки психічно здоровим людям, після бесіди з сусідами (але це і так процедура, яка існує) . Якщо у людей була б можливість володіння і застосування зброї для захисту, то не було б ситуації, що маємо зараз на сході. Поширення сепаратизму там вдалося б уникнути, якби патріотичний загал мав достатню кількість зброї. У Швейцарії кожен чоловік зобов’язаний згідно із законодавством володіти зброєю, бо держава мала і це важливо для обороноздатності. Під час Другої Світової війни Гітлер не наважився на цю країну напасти. Висновки робіть самі та озброюйтеся.

 

–  Із зони АТО, подейкують, уже й зараз надходить чимало зброї. Ці трофеї можуть згодом “заговорити”. Як думаєте, можливий третій Майдан?


– Можлива НАЦІОНАЛЬНА РЕВОЛЮЦІЯ, і з кожним Майданом (протирежимним бунтом), Національна Революція наближається. Лише докорінна зміна системи влади (це основна суть Національної Революції) в державі змінить наше життя і забезпечить українцям свободу, справедливість і добробут. Наступний Майдан не просто можливий, він необхідний для того щоб наша нація збереглася, вижила та забезпечила собі гідне становище серед народів світу.

 

–  Невдовзі – вибори. Чи готуєте свого кандидата в крісло мера? А може, самі спробуєте?


– З приводу виборів… Ми трішки уваги цьому приділяємо. Готуємося не просто до участі, а до суттєвих результатів. 

 

– Не можу не запитати про нещоадвній релігійний конфлікт у Стінці Бучацького району. Чи не стане він картинкою для російських ЗМІ?


– Чи стане село Стінка приводом якихось дискусій в Росії нам до одного місця. Ми боремося за принципом, аби українці сприйняли. Там робимо все для української громади і це головне. 

 

– Дякую вам за відверту розмову.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #василь лабайчук, #ДУК, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #правий сектор, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: