В тюрмах Тернопільщини також освячували паски (Фото)

Опубліковано:
15 Квітня, 2015

У житті кожного християнина Великдень – свято особливо шановане та величне. Цього дня святкують перемогу Ісуса Христа над пеклом та смертю.  

 

У Збаразькій виправній колонії управління ДПтС України в Тернопільській області (№63) для жінок, які відбувають покарання в установі, було приготовлено страви за «святковим меню». Традиційно, напередодні, в пекарні  установи спечено запашні та красиво прикрашені  паски.

 

Священнослужителем  Української Православної  Церкви протоієреєм Володимиром Борисом проведено святкову літургію та освячення пасхальної трапези засуджених.

 

Між піснями канону священик привітав засуджених жінок зі словами «Христос воскрес!», на що вони відповідали: «Воістину воскрес!».

 

Протягом усіх святкових днів світлого Воскресіння Господнього для засуджених установи було заплановано низку заходів, серед яких святкові концерти, підготовлені представниками релігійних громад, під час яких прозвучали релігійні пісні, молитви.

 

В Копичинській виправній колонії (№ 112) засуджені заздалегідь почали готувалися до Пасхи. Весь тиждень вони отримували посилки та передачі  з пасхами та яйцями від рідних, щоб  у неділю належним чином вшанувати Воскресіння Ісуса Христа.

 

По каплицях установи священнослужителі Української Православної, Греко-Католицької та Римо-Католицької церков провели святкові літургії. Загальну літургію та освячення пасок в клубі установи провів ієрей Андрій Кінашевський (Українська Православна Церква).

 

Після освячення пасок отець Андрій відвідав кімнати тривалих побачень де засуджені разом із батьками мали змогу посвятити свої кошики.

 

Не обминуло це світле свято і ув’язнених та засуджених  осіб Чортківської установи виконання покарань (№ 26).

 

У страсну суботу  було здійснено посвяту пасок та пасхальних яєць, які були роздані ув’язненим та засудженим, які утримуються в установі.

 

Також   капеланами о. Андрієм Лемчуком, Євгеном Гаврилишиним та  священиком Домініканського Ордену Томашем Словінським відправлено торжественну Літургію.

 

Слід зазначити, що духовне виховання є важливою складовою колективного впливу на засуджених та ув’язнених і є невід’ємною частиною виховного процесу. 

 


 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #великдень, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #освячення, #паска, #покарання, #тернопіль, #тернопільські новини, #тюрма
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: