В тернопільській "Свободі" можливий розкол через … Порошенка?

Опубліковано:
10 Грудня, 2015

Колись монолітна проукраїнська та націоналістична “Свобода” не витримала випробування владою. Перемоги, які почалися в Тернополі, найближчим часом можуть дати старт кінцю партії Тягнибока.

 

Той кінець свободівці постійно відтягують, як тільки можуть, маскуючи проблеми в партії спітчами про “внутрішню” дискусію та покриваючи все “партійною дисципліною”.

 

Програні парламентські вибори у 2014 році перший і найяскравіший приклад політичного завершення такої короткої карєри ВО “Свобода” у владі на рівні держави.

 

А от з Тернополя може розпочатися традиційний для подібного роду партій розкол. Свободівці-прагматики беруть гору над свободівцями-романтиками.

 

Прагматики чітко розуміють, що хвилю треба ловити на гребені, бо дуже швидко вона падатиме вниз. Хто на гребені – той має шанс бути над водою значно довше, ніж той, хто опинився під хвилею.

 

Саме тому свободівці пішли на союз зі своїми політичними опонентами – порошенківцями.

 

Для свободівців-прагматиків “орли Авакова” не становлять загрози, адже по судах та каталажкаях тягають не їх, а свободівців-романтиків. 

 

А от люди Сиротюка, які таки випросили для себе посади, тепер розриваються між “красивими та мудрими”.

 

Найважче напевне пану Бицюрі, який раніше обзивав голову ОДА Степана Барну, а тепер змушений сидіти за одним столом з секретарем ради, кумом Барни – Шумадою. 

 

Ставлення свободівців до людей з команди Порошенка і може призвести до розколу цієї партії. Головною інтригою стане позиція голови багаторічного партії Олега Тягнибока. 

 

Одного разу він вже свій вибір зробив, примусивши своїх однопартійців в Тернопільській міській раді утворити союз з порошенківцями.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: