В церквах на Тернопільщині з’являються знаки і відбуваються дива (Відео)

Опубліковано:
16 Квітня, 2015

По всій Україні в храмах мироточать ікони. Це явище завжди помічають напередодні великих потрясінь. Журналістка «Фактів тижня» знайшла унікальні ікони, що плачуть і на Тернопільщині.


Ранок наприкінці жовтня 2013 року в селі Старий Вишнівець, що на Збаражчині, не був якимось особливим. Звичайна служба, знайомі прихожани. Та коли священик попрямував до вівтаря, раптом на одній із ікон він побачив відблиск.

 

«Коли люди були в храмі, молились, на їхніх очах одна із окон почала мироточити. Краплі було добре видно», розповідає отець Святослав Швець, настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці в с. Старий Вишнівець.

 

Таке в сторічній церкві – вперше. І в голові одразу промайнула думка, але отець гнав її, як міг.

«Саме перед великою вітчизняною війною в церквах дуже багато ікон мироточило»,- додає священик.

За місяць він зрозумів, що то був за знак.

 

«Коли починався Майдан, ікона почала мироточити. Спочатку дрібненькі крапельки, потім більші були», — пригадує отець Святослав.

 

А потім диво повторилось і на інших образах. І події в країні не змусили себе чекати.

 

«Коли вбивали Небесну сотню, коли почалась неоголошена війна з Росією, відтоді жодна з цих ікон не переставала миро точити. Останній знак подала ікона Дубенської Божої Матері – всього за кілька тижнів до взяття Дебальцевого. З ікони просто лилося миро», — говорить священик.

 

А у селі Грошова на Борщівщині розмови довкола явленого дива — появи образу Ісуса Хрсита — не стихають вже місяць поспіль.

 

Це диво не одразу всі побачили, але з кожним днем лик ставав все виднішим і виднішим.

 

Хрест, на якому явився образ Спасителя, священик зробив, як тільки заступив на службу. І ось через 14 років сталось диво.

 

Спочатку висвітлилась одна лінія, потім друга. Далі вигнулися надбрівні дуги, сформувалося підборіддя. І віс враз побачили лице.

 

«Ми бачимо і терновий вінець, і вираз всього обличчя Господнього — очі, брови, підборіддя» , — розповідає отець Володимир Шрам, настоятель церкви Преподобної Параскеви Торнавської с. Грошова.

 

Відтоді минув лише місяць, а перше свідчення зцілення вже є: після дотику до образу на хресті, жінка на ім’я Ярослава вилікувала руку.

 

Також священики кажуть, що обереги, які церква передає воїнам, рятують їх від смерті у найскладніших ситуаціях.

 

Тому вірять, що Господь змилується, і перестануть матері плакати, діти сиротіти, а ворог буде повержений туди, звідки прийшов.

 

Відео ТУТ

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #дива, #ікони, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #плачуть, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: