В "Перемозі" звучали твори Моцарта (Фото, відео)

Опубліковано:
22 Лютого, 2016

21 лютого в залі «Українського Дому Перемога» відбувся концерт Муніципального Галицького камерного оркестру із циклу «Музика, що лине крізь століття. Вольфганг Амадей Моцарт».  Імпреза ця присвячена 260-літньому ювілею геніального композитора світової слави.  Глядачам були представлені не лише кращі взірці творів видатного австрійського митця– дивертисменти, романси, концерти, а й художньо викладений та проілюстрований творами мистецтва життєвий шлях музиканта.

 

«Письменник Герман Гессе казав, що саме завдяки Моцарту людина розуміє, що у світу є зміст і відчутний він для нас у своїй подобі – музиці» –  цими словами розпочала музичне свято ведуча Олена Лайко.

 

На думку художнього керівника та диригента оркестру Василя Феленчака, творчість цього геніального музиканта вражає своєю багатогранністю. Проживши неповних 36 років, Моцарт створив безліч творів у всіх існуючих в його епоху формах і жанрах, і у кожному залишив справжні шедеври. Його симфонії, опери, твори для хору з оркестром, квартети, тріо, сонати та концерти однаково значні і досі вважаються найвищим рівнем музичної думки.

 

 

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: