В ЄС автомат Калашникова можна легко купити в інтернеті – Le Figaro

Опубліковано:
9 Січня, 2015

Вартість автомата коливається від 250 євро за зламаний, до 3 тисяч євро за боєздатний. Після того, як озброєні автоматами Калашникова терористи напали на редакцію видання Charlie Hebdo, французькі журналісти з’ясували, що радянську штурмову гвинтівку не так вже й складно купити у Франції і всьому ЄС.

Як пише Le Figaro автомат Калашникова хоч і застарілий, але до цих пір стоїть на озброєнні 50 армій в світі. Крім того, він став улюбленим зброєю учасників повстанських рухів і терористів. І саме з ним в руках у Парижі бойовики увірвалися до редакції Charlie Hebdo, передає ZN.UA.

Як виявилося, в інтернеті дуже легко знайти сайти, які продають автомати Калашникова. А коли в ЄС ввели вільне пересування, купити таку зброю стало ще легше. Вартість коливається від 250 євро за зламаний автомат, який можна легко полагодити, до 3 тисяч євро за боєздатне зброю з додатковими опціями.

Французький дослідний центр розвідки SRParis повідомляє, що в основному автомати Калашникова приїжджають до Франції з країн, що входили до Югославії. Зброя перевозять у розібраному вигляді, щоб уникнути проблем з поліцією.

В даний час в Парижі проходить антитерористична операція. Поліція взяла в облогу будівлю, в якому сховалися терористи, які позавчора обстріляли редакцію видання Charlie Hebdo. Жертвами нападу терористів стали 12 людей, ще 11 осіб поранених перебуває в лікарні. Журналісти Sky News дізналися від очевидців, що тільки чотири людини з убитих були заздалегідь намічені терористами як мета.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #актомат, #ЄС, #купити, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: