В бюджетних організацій відсутні кошти на оплату праці, компослуг та енергоносіїв – АМУ

Опубліковано:
18 Листопада, 2014

Асоціація міст України заявляє, що в бюджетних закладах вже сьогодні відсутні кошти на оплату праці, комунальних послуг та енергоносіїв у листопаді-грудні 2014 року.

 

Фінансування делегованих органам місцевого самоврядування повноважень держави, передбачене ДБ на 2014 рік, покриває лише на 82,2% реальної потреби. 

 

З року в рік доводиться констатувати, що визначений черговим законом про Державний бюджет обсяг фінансових ресурсів територіальних громад не забезпечує належного виконання функцій та повноважень, покладених законодавством на органи місцевого самоврядування.

 

На жаль, заявляє АМУ, не став винятком і Закон України «Про Державний бюджет України на 2014 рік». Передбачені ним показники не забезпечують навіть видатків на заробітну плату працівників бюджетної сфери, не говорячи вже про придбання енергоносіїв, виконання державних програм соціально-економічного розвитку тощо.

 

Так, фінансування делегованих органам місцевого самоврядування повноважень держави, передбачене Державним бюджетом на 2014 рік, забезпечено лише на 82,2% від їх реальної потреби. Вже сьогодні в місцевих бюджетах відсутні кошти на оплату праці, комунальних послуг та енергоносіїв закладами бюджетної сфери у листопаді-грудні 2014 року.


Аналогічні ситуації із забезпеченням делегованих повноважень складалися в 2012-2013 роках. Однак тоді для вирішення зазначених проблем Урядом було спрямовано до місцевих бюджетів понад 10 млрд. грн. додаткових трансфертів. У цьому ж році, незважаючи на численні звернення Асоціації до органів державної влади, проблема залишається невирішеною. Зокрема, порушені 18 вересня учасниками Х Українського муніципального форуму питання щодо необхідності належного бюджетного забезпечення територіальних громад у завершальний період 2014 року проігноровані Верховною Радою VІІ скликання.

 

Враховуючи нагальну гостроту проблеми недофінансування бюджетних галузей, що мають виключно важливе соціальне значення, АМУ наголошує, що необхідно терміново внести зміни до Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік» щодо виділення з Державного бюджету місцевим бюджетам додаткової дотації в обсязі 4 млрд. грн. на оплату праці, комунальних послуг та енергоносіїв закладів бюджетної сфери.


Асоціація міст України направила відповідне Звернення до народних депутатів України VІІІ скликанняhttp://auc.org.ua/sites/default/files/zvern_vru_db2014.pdf


Інформація з офіційного сайту Асоціації міст України:

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #АМУ, #гроші, #ЖКГ, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: