В Борщеві зроблять біоенергетичний центр

Опубліковано:
26 Листопада, 2014

В Борщеві почали створювати біоенергетичний центр. Про це повідомив управляючий директор норвезького технопарку «Energy Farm» Ерик Хол.


Він також презентував присутнім досвід роботи центру біоенергетики в Норвегії, який є одним з мережі демонстраційних майданчиків практичного використання енергії біомаси для життєзабезпечення місцевих громад: від тепла у домі до громадського транспорту.

 

– Сьогодні в Україні розпочата реформа з децентралізації, на місця мають бути передані і повноваження, і ресурси для їх реалізації. Розвиток відновлюваних джерел фактично є енергетичною децентралізацією. І хоча в Україні вже існує низка прикладів успішного використання біомаси для енергозабезпечення міст та селищ, ми повинні масштабувати такі приклади. Вдалою формою для цьогоє впровадження діючих демонстраційних проектів за норвезьким досвідом, – зауважив Голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження Сергій Савчук.

 

Наприкінці зустрічі сторони обговорили подальший алгоритм дій щодо якнайшвидшої реалізації проекту зі створення технопарку «Energy Farm» в Україні.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #біоенергетика, #борщів, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #норвегія, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: