Українські військовополонені в московських СІЗО живуть як авторитети

Опубліковано:
22 Листопада, 2014

Недавно була оприлюднена інформація, що в московських СІЗО утримуються не менше 20 військовополонених українських солдат, яких звинувачують у незаконному перетині кордону Росії, хоча насправді вони були насильно вивезені спецслужбами. Тобто фактично викрадені.  

 

Всі вони розміщені в декількох слідчих ізоляторах Москви. Українське посольство вже найняло адвокатів для захисту своїх громадян. З одним з адвокатів – Муранова Олександром – нам вдалося поговорити і з’ясувати як живеться в московських катівнях військовополоненим.   

 

За словами захисника, список з 20 прізвищ в’язнів, ймовірно, не повний. Двадцять чоловік – це тільки ті, про кого стало відомо. Поки звинувачення в незаконному перетині кордону пред’явлено таким особам: Галич, Васильківський, Вленовскій, Кімоть, Ярич, Курінний, Назаренко, Марухняк, Чіп (або Чиж), Тимчук, Цибин, Солоннік, Мірошниченко, Баранов, Маханько, Якименко, Демьяннік, Моїсеєнко, Ревенчук, Бойко (інформація уточнюється), Тимощук (уточнюється). Всі вони діючі офіцери і солдати української армії. Знаходяться вони в загальних камерах разом з звичайними кримінальними елементами.   

 

За інформацією адвоката, ставлення до українців з боку “злодійського співтовариства” цілком поважне, їх ніхто не сміє ображати і в цілому по злодійським “поняттями” – вони шановні “пацани”. Регулярні “підгони” з волі – чай, сигарети, хороша їжа – все це у них є. Серед “братви” навіть стало модним вітання “Героям слава!”. Адміністрація одного СІЗО намагалася запресованних одного з полонених в так званій “прес-хаті”, але авторитети з місцевих відповіли категоричним “ні”. Мовляв, нормальних пацанів Чмир не дозволимо!   

 

Варто відзначити, що за злодійськими поняттями боротися з державою, системою, виступати проти влади – це блага справа. Навіть в радянські роки “політичні” ув’язнені вважалися авторитетними людьми на зоні.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #АТО, #військовополонені, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #СІЗО, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: