Українцям, як ніколи, потрібна соборність

Опубліковано:
23 Січня, 2015

Сьогоднішній День Соборності особливо символічний для України. Ще в 1919-му році був підписаний Акт Злуки УНР і ЗУНР. І хоч зараз вже 2015-ий, але саме єднання українських земель червоною стрічкою проходить крізь усі події і реалії нашого життя.

 

Українці намагаються досягнути тієї єдності і подолати прірву, що нам нав’язує ворожа країна -Росія.

Сотні наших героїв, як і багато років тому, покидають домівки і обороняють Україну, зберігаючи цілісність держави.

 

На Микулинецькому кладовищі в Тернополі відбулось урочисте покладання квітів загиблим патріотам.

–        Сьогодні, говорячи про соборність, ми вже ведемо мову не про об’єднання громадян України на культурному та ментальному рівнях, а про підтримку одне одного, про оборону країни, стоячи пліч-о-пліч, всім разом, де б хто не проживав: на сході чи заході, півдні чи півночі, – підкреслює народний депутат України Тарас Юрик ( Партія “БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА”)

 

Священики різних конфесій відправили панахиду за упокій душ тих, хто поліг десятки років тому, а також Небесну сотню і захисників, які по цей день, захищають державу і воюють зараз на сході.

 

–        Для нашої країни  соборність — одна з найактуальніших і найпотрібніших аспектів для існування держави і боротьби проти спільного ворога. Треба молитись за тих, хто започаткував справу об’єднання держави ціною власного життя, і допомагати тим, хто продовжує це робити сьогодні. Україна єдина! Слава Україні!, – вітає тернополян голова Тернопільської міської організації Партії “БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА” Віктор Шумада.

 

Після покладання квітів на Микулинецькому кладовищі, для тернополян організували урочисту академію в Українському Домі “Перемога”.

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #блок петра порошенка, #віктор шумада, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: