Учора на Тернопільщині релігійний конфлікт гасили 80 міліціонерів

Опубліковано:
23 Березня, 2015

Учора доволі гаряче було у селі Стінки Бучацького району.


На підтримку громади УГКЦ, яка хоче молотися у храмі, де богослужіння здійснюють представники УПЦ МП, приїхали представники «Правого сектору».

 

Вони доводили, що українці мають такі ж права, як спільнота московської церкви. Аби конфлікт не переріс у протиправні дії, на місце прибули міліціонери для забезпечення громадського порядку.

 

«Зібралося десь 300 жителів села, 50-60 представників Правого сектору і 80 правоохоронців. Обійшлося без мордобою. Проблему підняли на рівні області, щоб забезпечити можливість мирно  молитися обидвом громадам», – розповів начальник обласного управління міліції Олексанр Богомол.

 

За його даними, усі ці міліціонери саме перебували в Почаєві на випадок провокацій з приводу начебто вивозу із лаври чудотворної Почаєвської ікони.

 

«Інформацію про тур ікони по Росії і Білорусії розповсюдили в інтернеті напередодні, потім це підхопив Правий сектор. Ведуться дії щодо розхитуванні ситуації на Тернопіллі, щоб потім продемонструвати на російських каналах, що тут є конфлікт на релігійному грунті. Ну не можна заявляти, що веземо бойові загони до лаври. Якщо є якась інформація, застереження, є міліція, ми реагуємо, перевіряємо. Настоятель лаври нас запевнив, що ікона на місці, я в цьому переконався. Нам розповіли, що є ще копія ікони, яка теж вважається чудотворною. Цю копію лише у 2001 році возили у Нью-Йорк, коли був теракт в Америці. А так дані ікони з лаври не вивозять і не планували вивозити за межі лаври», – розповів Олександр Богомол.  

 

Водночас він запевнив, що з допомогою СБУ буде встановлено осіб, які задумали і реалізували дану провокацію, і їх буде притягнуто до відповідальності.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #почаїв, #правий сектор, #стінка, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: