У Тернополі шукають найавторитетніших городян (ВІДЕО)

12.03.2015 12:50   Джерело: ІНТБ
Опубліковано : Тарас Савчук

У Тернополі продовжують обирати сотню кращих. Народний праймеріз, кажуть його координатори, ставить собі за мету скласти перелік найавторитетніших тернополян та дати поштовх для формування нової сучасної й ефективної еліти міста.

 

НАЗАР ЗЕЛІНКА, співкоординатор проекту:

«Ми не ставили собі за мету рейтингувати якихось конкретних осіб. Тому в першому етапі, який зараз триває і через тиждень закінчиться, ми запропонували тернополянам, щоб вони самі запропонували тих осіб, яким вони довіряють, яким вони вірять. І, відповідно, ті особи, які подолають рубіж 50 пропозицій, вони перейдуть в другий тур, вже для голосування».


Раніше, за словами Назара Зелінки, проект вже обговорювали з журналістами та представниками бізнесу. Тепер вирішили презентувати його місцевим політичним силам, аби дізнатися, як вони, в цілому, ставляться до такої ініціативи. Відгуки, здебільшого, схвальні.

 

АНДРІЙ ГРИЦИШИН – керівник міської організації «Об’єднання «Самопоміч»:

«Дуже добре, що в списку серед відомих людей, відомих громадських діячів, є зовсім незнайомі прізвища. І ти десь прочитав, починаєш цікавитися, що це за людина, чому вона попала в цей список, чим вона займається. Тобто, шукаєш інформацію. І для цих людей це вже своєрідний такий майданчик для «засвітки». Тобто, дає можливість йому заявити про себе, про ті проекти, які він реалізовує, ну і знайти чи однодумців, чи симпатиків, чи когось, хто долучиться до цих проектів».


ВІКТОР ШУМАДА, керівник міської організації БПП «Солідарність»:

«Чому він цікавий і актуальний сьогодні? Ми мусимо розуміти, що ми сьогодні стоїмо на завершальному етапі оновлення системи влади в Україні. Зміна органів місцевого самоврядування, зміна місцевих влад. Чому, в тому числі, цей проект цікавий? Тому, що він, напевне, покаже нам лідерів громадської думки. Цей проект, на наше переконання, дозволить виявити такий актив, таких громадян міста Тернополя».   

 

ВІКТОР МИХАЙЛЮК, представник ТОО Політичної партії «Народний фронт»:

«Є якісь закономірні речі, які не виникають відразу. І очевидно, що ми зараз дійшли нарешті до того етапу, коли ми хочемо мати цю еліту і, напевно, раз її шукаємо і є така ефективність, і є так багато нових людей, – значить, вона починає народжуватись, напевно, в Тернополі. І це дуже приємно, що в Тернополі починає формуватися оцей прошарок моральних авторитетів».


В свою чергу, координатори запевняють: зроблять усе можливе, аби уникнути «накрутки» голосів – щоб результат народного рейтингу був максимально об’єктивний.

 

ОЛЕГ РІЗНИК, співкоординатор проекту:

«Буде проводитись дуже ретельне і скрупульозне дослідження кожного голосу, кожного номера телефону. Тобто, не буде такого, що випадкові люди, які мають доступ до великої кількості клієнтів чи співробітників, можуть використати це як спосіб прорватися в 100 кращих тернополян.  По кожному кандидати, ті, які набрали 50 голосів, обіцяємо не робити ні для кого поблажок, обіцяємо пройтися по кожному».

 


 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: ІНТБ  

Коментарі