У Тернополі головний редактор газети став священиком

Опубліковано:
31 Березня, 2015

У п’яту неділю Великого посту Свята Православна Церква вшановує пам’ять преп. Марії Єгипетської. Житіє преподобної матері є живим свідченням того, що люблячий Бог готовий простити кожній людині навіть найтяжчий і найбільший гріх, якщо вона принесе щире й сердечне покаяння. Життя преподобної матері є яскравим прикладом справжнього покаяння.

          

29 березня 2015 року, у п’яту неділю Великого посту, архієпископ Тернопільський, Кременецький і Бучацький Нестор звершив Божественну літургію свят. Василія Великого у храмі святого Великомученика і Цілителя Пантелеймона  м. Тернополя.

                

       

          

        

          

          

        
Його Високопреосвященству співслужили: настоятель храму свящ. Михаїл Бугай, свящ. Василь Куць та свящ. Сергій Росіцький.

    
На Богослужінні, після Великого входу, архієпископ Нестор звершив хіротонію, рукоположивши протодиякона Володимира Зубілевича, головного редактора газети «Лампада Православ’я» на священика.

 

Цього недільного дня значна кількість прихожан прийняли таїнство Сповіді та причастилися Святих Христових Таїн.

           

        

         

          

         

         

       
Після заамвонної молитви архієпископ Нестор у співслужінні духовенства звершив уставний молебень в кінці якого було виголошено молитву в дні неспокою та нашестя ворогів на Державу та Вітчизну нашу.

      
По завершенні молебню отець Володимир помазував усіх присутніх парафіян єлеєм.

   

Біографічна довідка: 

Свящ. Володимир Зубілевич народився 17 серпня 1985 р. в м. Бережани

Тернопільської області у сім’ї службовців.  

У 1991 р. пішов у 1 клас Підгаєцької ЗОШ.

     
У 1997 р. перевівся до Підгаєцької гімназії, яку закінчив в 2002 р.

       
З 2002 р. по 2008 р. навчався на Богословському відділенні Київської Православної Богословської Академії при філософсько-теологічному факультеті Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича за двома спеціальностями: «Теологія» та «Релігієзнавство».

        
У 2006 р. отримав базову вищу освіту за напрямком підготовки «Теологія» та здобув кваліфікацію бакалавра богослов’я.

        
У 2007 р. отримав базову вищу освіту за напрямком підготовки «Філософія» та здобув кваліфікацію бакалавра філософії.

        
У 2008 р. отримав повну вищу освіту за напрямком «Богослов’я» і здобув кваліфікацію магістра богослов’я, викладача-дослідника православного богослов’я; та отримав повну вищу освіту за спеціальністю «Релігієзнавство» і здобув кваліфікацію спеціаліста релігієзнавства, викладача філософсько-релігієзнавчих дисциплін.

       
24 липня 2011 р. одружився з дівчиною православного віросповідання Заяць Оксаною Василівною.

        
19 серпня 2011 р. у храмі Преображення Господнього м. Тернопіль, Преосвященнійшим Нестором, єпископом Тернопільським і Бучацьким рукоположений у сан диякона.

        
9 квітня 2012 р. – до Дня Святої Пасхи Христової, Високопреосвященнійшим архієпископом Тернопільським і Бучацьким Нестором нагороджений правом носіння подвійного ораря.

         
1 травня 2013 р. – до Дня Святої Пасхи Христової, Високопреосвященнійшим архієпископом Тернопільським, Кременецьким і Бучацьким Нестором піднесений до сану протодиякона.

         
9 серпня 2014 р. – Високопреосвященнійшим архієпископом Тернопільським, Кременецьким і Бучацьким Нестором нагороджений правом носіння камилавки.

          
9 листопада 2013 р. – нагороджений ювілейною медаллю «1025-ти річчя Хрещення Руси-України».

      
З лютого 2012 р. – головний редактор офіційного друкованого видання Тернопільської єпархії – газети «Лампада Православ’я».

           
29 березня 2015 р. у храмі Святого Великомученика і Цілителя Пантелеймона м. Тернопіль, Високопреосвященнійшим Нестором, архієпископом Тернопільським, Кременецьким та Бучацьким рукоположений у сан священника.

          
Разом з дружиною виховує сина Арсенія 2012 року народження.

Колектив прес-служби та редакція газети “Лампада Православ’я” щиро вітає отця Володимира із прийняттям священичого сану та зичить Вам всесильної допомоги Божої у подальшому служінні на Ниві Христовій на благо Святої Православної Церкви, тілесного здоров’я, душевних сил та радості духовної.

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #архієпископ, #володимир зубілевич, #нестор, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #УПЦ КП, #хіронтія
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: