У селі на Тернопіллі чудо: на хресті проявився образ

31.03.2015 09:25   Джерело: Домашня Газета
Опубліковано : Ірина Мадзій

Не інакше як чудом називають жителі села Горошової, на Бор­щівщині, появу на дерев’яному церковному хресті лику Ісуса.

 

Першою таке диво поба   чила парафіянка церкви Параскевії Тарнавської під час Богослужіння. Вона ж і розповіла про це односельчанам.

 

Люди, які прийшли до храму, побачили те диво на власні очі. І як це зазвичай буває, новина миттю облетіла довколишні села. Одразу всі зробили висновок, що то якийсь знак. Добрий чи ні — поки що не знають, але однозначно має він якийсь зміст. Є і скептики, які на хресті бачать лише нечітку розмиту пляму.

 

Знак на хресті з’явився на Хрестопоклонну неділю, що вже є неабияким приводом замислитись над цією подією. Миряни побачили його саме під час відправи Хресної дороги у церкві. Священики наголошують, що такі об’явлення ликів святих часто трапляються у храмах по всій Україні і до цього треба ставитися з пошаною. Адже ми наразі не знаємо, що чекати від такого з’явлення.

 

На Борщівщині такі дива теж траплялися раніше. У 2000 році територією Чортківського району пронісся страшний буревій, який позносив дахи житлових будівель, шкіл у декількох селах. Стихійне лихо сталося 5 липня. За місяць до трагедії у церкві села Пищатинців, на Борщівщині, трапилося диво: на шибці старенького храму чітко проявився лик Матері Божої. Люди ринули в Пищатинці звідусіль, село стало мало не паломницькою Меккою. Біля шибки збиралася сила-силенна люду. Кожен доторкався до неї, прикладався, молився. Пригадую, я написала тоді невеличку замітку «Про що попереджає нас Мати Божа?». Її опублікували за два дні до стихійного лиха. Можливо, то справді був знак?

 

2011 року в сільському храмі Королівни, теж Борщівського району, під час Богослужіння десятикласниця Лілія Ревуцька побачила, як мироточить ікона Матері Божої. Ця подія викликала великий резонанс. Двері храму були відкриті і вдень і вночі, люди їхали звідусіль, аби побачити те диво. І головне, всі вірили, що такі знаки — панацея від всіх бід. Мироточити ікона почала 13 червня. Старожили стверджували, що «заплакала» вона не просто так. А коли почалися криваві події на Майдані у 2013 році, тоді про це згадали в селі.

 

Про що попереджає нас об’ява лику Ісуса на хресті у Горошовій? Чого чекати: добра чи зла? Поки що про це не знає ніхто, але люди щиро моляться, аби Всевишній відвернув від нас усі біди.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Домашня Газета  

Коментарі