У міській раді бояться нового секретаря?

Опубліковано:
29 Листопада, 2015

Почали позбавляти повноважень секретаря тернопільської міської ради від Блоку Петра Порошенка Віктора Шумаду.

 

Так 24 листопада голова підписав розпорядження згідно якого у Віктора Шумади забрали координацію діяльністі редакції газети «Тернопіль вечірній». Натомість цей обов’язок виконуватиме тепер заступник міського голови – керуючого справами Хімейчук І.С.

 

Зауважимо, що у попередніх скликаннях саме секретар міськради виступав куратором газети «Тернопіль Вечірній».

 

Нагадаємо, в останні роки «Тернопіль Вечірній» вийшов за рамки звичайної газети і став бойовим листком пропоганди роботи ТМР і партії “Свобода”. У нього вкладалися великі гроші і всупереч реєстраційному свідоцтву видавалися примірники в рази з меншим об’ємом та в десятки тисяч збільшеним тиражем. Таким чином тернополяни бачили цю газету у своїх поштових скриньках і тоді вона нагадувала швидше рекламний буклет, ніж реальний засіб масової інформації. Віктор Шумада  до 2010 року на посаді керівника «Адмінтехінспекції» певний час був видавцем «Тернополя Вечірнього» і добре знайомий зі всіма особливостями функціонування газети. Напевно тому, вбачаючи в ньому реального конкурента, який зі знанням справи міг би впливати на редакційну політику, “кураторство”  доручають Хімейчуку.

 

Крім того, Віктора Шумаду, як секретаря ради вже починають усувати від виконання ним його ж посадових обов’язків. Як приклад, в розпорядженні №353, яке стосується редакційних правок до Регламенту Тернопільської міської ради сьомого скликання про секретаря міськради ні згадки. Хоча Регламент робиться депутатами та саме  для їх работи. А за все що стосується діяльності депутатів відповідає секретар міськради. Однак в розпорядженні голови Віктора Шумади не має.

 

 

Посадові обов’язки секретаря тернопільської міської ради Шумади В.В. до 24 листопада:

– Сприяє реалізації повноважень відділу ведення Державного реєстру виборців, організовує підготовку сесій ради, питань, що вносяться на розгляд ради; забезпечує оприлюднення проектів рішень ради та рішень ради, забезпечує своєчасне доведення рішень ради до виконавців і населення, організовує контроль за їх виконанням, здійснює інші повноваження, передбачені ст.50 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».
– Координує діяльність редакції газети «Тернопіль вечірній».
– За дорученням міського голови координує діяльність постійних та інших комісій ради, дає їм доручення, сприяє організації виконання їх рекомендацій.
– Сприяє депутатам ради у здійсненні їх повноважень.
– Налагоджує зв’язки між радами інших міст, вивчає досвід роботи органів місцевого самоврядування.
– Підтримує постійні зв’язки з політичними партіями, громадськими організаціями та релігійними громадами.
– Відповідає за впровадження та функціонування системи управління якістю в координованих виконавчих органах.
– Очолює комісії, утворені рішеннями міської ради, виконавчого комітету та розпорядженнями міського голови, в тому числі: у справах альтернативної (невійськової) служби, призову громадян на строкову військову службу, поновлення прав реабілітованих, адміністративної комісії та ін..
– Контролює виконання документів відповідно до розподілу обов’язків та доручень міського голови.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: