У Гусятинському районі відкрили відремонтовану школу (Фото)

Опубліковано:
23 Лютого, 2016

Відремонтовані приміщення загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів в с. Оришківці Гусятинського району урочисто відкрили 22 лютого.

 

Тут прибудували спортзал і шкільну  їдальню. Роботи здійснювалися за кошти Державного фонду регіонального розвитку (4728.44 тис. грн.) та з місцевого бюджету (513.16 тис. грн.)
Участь в заході взяв голова обласної державної адміністрації Степан Барна.

«Для нас дуже важливо, щоб у навчальних закладах для дітей було створено належні умови, – наголосив очільник краю. – Відтепер школярі зможуть займатися спортом, харчуватися у шкільній їдальні. Ми й надалі працюватимемо над покращенням інфраструктури закладів освіти області».

Степан Барна наголосив, що завдяки коштам з Державного фонду регіонального розвитку – а це 98 млн. – у 2015 році вдалося реалізувати понад 40 проектів.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тернопільські дорожники відремонтували школу

«Це спільна робота влади області, району, депутатів, – зауважив голова ОДА. – Сподіваюся, такий формат роботи дозволить нам зробити ще багато для області».

Довідково: Школа одна з найстаріших в районі (приміщенню 109 років) і найбільша по кількості учнів серед шкіл І-ІІ ступенів. Всього в школі навчається 151 учень з трьох найближчих сіл. В с. Оришківці Тернопільського району зареєстровано 1606 осіб, в с. Майдан зареєстровано 310 осіб та в с. Вигода зареєстровано            317 осіб. Введення в експлуатацію прибудови загальноосвітньої школи дає можливість значно покращити санітарні умови навчання дітей в с. Оришківці та створить додаткові робочі місця.

В школі були повністю відсутні внутрішні вбиральні (одна школа на весь район, в якій немає вбиралень). Тимчасові туалети, збиті з дощок, знаходились перед будівлею діючої школи. Вони були розраховані лише на один рік. Також була відсутня шкільна їдальня. Учні 1 – 4 класів харчувалися в їдальні дитячого садка. Решта учнів не мали змоги харчуватися.

У 2015 році тут виконано будівельно-монтажні роботи, влаштовано зовнішні сантехнічні роботи (вода, каналізація тощо), проведено внутрішні оздоблювальні роботи, влаштовано пожежний резервуар, біологічні очисні споруди, збудовано паливну.

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: