У Барни поділили квоти на посади

Опубліковано:
6 Квітня, 2015

Як стало відомо з неофіційних джерел, новий голова Тернопільської облдержадміністрації разом з нардепами Заставним і Побером виробили принципи заповнення ключових посад в структурі, за яку відповідатиме новий голова адміністрації. Переговори відбулися ще до офіційного оприлюднення указу про призначення Степана Барни головою Тернопільської облдержадміністрації.


Згідно з цими домовленостями владу в області ділять на трьох головних учасників коаліції – БПП, Народний фронт та УДАР. Натомість в першу чергу тягнибоківці та в другу чергу тимошенківці змушені будуть посунутися з насиджених місць. Попередньо обумовлено, що посада першого заступника Барни, яку зараз тимчасово займає тимошенківець Крисак, відійде до квоти Заставного. На це місце екс-мер сватає давнього бізнес-партнера, директора і співвласника найбільшої кабельної мережі в Тернополі “Колумбус” Ігоря Вонса. Цього чоловіка нещодавно Заставний рекомендував у заступники облорганізації партії “Народний фронт”.


Блоку Петра Порошенка відведено посади заступника і керівника апарату. На ці місця претендують кум Барни Віктор Шумада та його студентський товариш, екс-регіонал Іван Бабійчук. Ще одним заступником стане висуванець партії Кличка, яка поки що не визначалась з кандидатом.


Між трьома партіями також розподіляться посади голів РДА та начальників департаментів ОДА. Зокрема, обумовлено, що на своїх місцях у владі залишаться люди рекомендовані Побером під час першого квотного переділу влади в області. Хоча не виключено, що кількох своїх представників “розміняє”. Попередньо йдеться про Збаразький і Теребовлянський райони, на які претендують люди Заставного і Барни.


За винятком ударівців, всі решта посад відійдуть до альянсу Барни із Заставним. Їхні люди заповнять решта місць у виконавчій владі. Як це буде виглядати за зовнішніми партійними ознаками, наразі невідомо. Віртуальні партійні структури обох партій настільки тісно переплетені, що важко визначити, чия формально людина очолить той чи інший район. Здебільшого це вихідці з попередніх спільних партійних проектів Барни і Заставного – “Нашої України”, “За Україну”, “Фронт змін”. Наприклад, до чиєї квоти зарахувати голову Гусятинського БПП Віталія Батога, який став депутатом райради від “Фронту змін”, створив фракцію “За Україну”, а потім мігрував до порошенківців? У найближчі місяці осіб, які свого часу зробили ставку на Барну і Заставного, чекає бенефіс. Натомість Тернопільщину – новий переділ.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #барна, #голова, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #ОДА, #посади, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: