У Тернополі виготовляють твердопаливні бойлери для бійців АТО

Опубліковано:
21 Грудня, 2014

Ноу-хау від тернопільських волонтерів – польовий бойлер для фронту. Нагрівач води працює на твердому паливі і максимально пристосований до фронтових умов.

 

Виготовляють бойлер із використаних газових балонів.

 

Зварювальник Степан Новак вже 15 років на пенсії. Та аби допомогти українській армії чоловік згадав старе ремесло. Разом із іншими волонтерами він працював над першим фронтовим водонагрівачем.

 

За раз у бойлері можна нагріти до 50 літрів води. Цього достатньо аби помилося 10-ть солдатів. У використанні, кажуть активісти, бойлер простий.

 

За день волонтери виготовляють два-три польових бойлери. Якщо вистачатиме необхідних матеріалів, то виробництво обіцяють збільшити. Перші 10 нагрівачів уже доїхали на Донбас. То ж новий рік в окопах українські солдати зустрічатимуть чистими.

 




 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #АТО, #бойлери, #волонтери, #допомога, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тарас білан, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: