У Тернополі на могилах добровольців замайоріли прапори (ВІДЕО)

Опубліковано:
7 Грудня, 2014

Вчора, 6 грудня, на Микулинецькому кладовищі Тернополя з нагоди Дня Збройних Сил України на могилах бійців добровольчих батальйонів підняли державний прапор України. Акція під назвою «Воїни світла» була всеукраїнською і відбувалась одночасно у інших містах України – зокрема, у Вінниці, Черкасах, Житомирі, Харкові.

 

Про це повідомив репортер ZIK-Стрім у Тернополі Андрій Орляк.

 

Національний прапор з гаслом «Воїни світла» на флагштоку встановили біля надгробків двох бойових товаришів з «Айдару» — тернополянина Андрія Юркевича і Федора Коломійця з Алчевська, які поховані поруч на Микулинецькому кладовищі. Обидва добровольці загинули в один день — під час трагічного розстрілу «айдарівців» одразу після проголошення чергового перемир’я. За словами координатора акції у Тернополі, автомайданівця Павла Кургіна цією акцією вони вшановують пам’ять захисників держави.

 

«Таким чином ми вшановуємо те, що вони зробили для держави – поклали душу і тіло за нас, прагнули свободи», — наголосив Павло Кургін.

 

Під час встановлення прапора були присутні й родичі полеглих солдатів, серед них – вдова добровольця Христина Юркевич.

«Мені спочатку здавалося, що чоловік загинув намарно, що не треба йому було їхати туди. Але якби не наші добровольці, то росіяни вже були б у Галичині. З його боку це була велика пожертва, але він пішов туди за покликом серця», —  зауважила вдова Христина Юркевич.

 

Організатори обіцяють, що їхня акція не буде одноразовою і вони продовжуватимуть встановлювати державні прапори біля поховань добровольців, які загинули на Сході.

 



 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #добровольці, #могили, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #прапор, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: