У Тернополі активізувалися квартирні крадії

Опубліковано:
21 Лютого, 2015

В обласному центрі активізувалися квартирні крадії. У пошуках легкої наживи вони не гребують вже нічим. Увірватися можуть навіть до помешкання не заможних людей і винести звідти останнє. Тернополяни непокояться: невже повертаються  злочинні 90-ті? Коли на вулиці зривали з голови хутряні шапки, а з вух — золоті сережки…   

 

Днями серед білого дня обікрали квартиру в одному з житлових будинків, розташованому в районі Центрального ринку. Невідомі зловмисники проникли в оселю звичайної пересічної сім’ї і з доволі невисоким достатком. Господиня лиш на годинку відлучилася з дому, а коли повернулася — не повірила своїм очам. У квартирі все було перевернуто і розкидано. Ймовірно, шукаючи гроші, зловмисники повикидали все не тільки з шаф, тумбочок, шухляд. Повитягували навіть продукти з холодильника. Не гребували нічим: хапали з собою усе, що на перший погляд становило хоча б якусь цінність. Винесли навіть столові прибори зі срібним напиленням.

 

У середину квартири зловмисники проникли, вибивши замок. І зробили це тихенько, без зайвого шуму. Обрали, швидше за все, замок, який найлегше можна зламати.

 

Дехто помітив у під’їзді на сходовій клітці незнайомця, який начебто розмовляв із кимось по мобільному. Та після того, що сталося, люди припускають: чоловік міг бути спільником крадіїв — пильнував, аби ніхто не впіймав їх «на гарячому».

 

До речі, у тому ж будинку знайшли вкрадену раніше у молодої жінки сумку. Гроші зловмисники витягнули, а сумку з документами підкинули в сусідній під’їзд.

 

Швидше за все, припускають люди, все це може бути справою рук так званих «гастролерів». Поруч розташований автовокзал, тож після скоєного можна швидко в будь-якому напрямку накивати п’ятами.

 

А ще подейкують, що могли орудувати переселенці зі Сходу. Адже звідти на терени нашої області приїхали не лише порядні сім’ї з малими дітьми, які чесною працею заробляють собі на хліб. Сюди ринулися й звичайні злодюжки, шахраї та інші не чисті на руку пройдисвіти, які звикли добувати гроші у звичний для себе спосіб.

 

Правоохоронці  наголошують: для проникнення у квартиру і викрадення цінних речей досвідченим злодіям достатньо 20-30 хвилин. Але трапляється, крадії можуть затриматися у квартирі й довше.

 

Від подібних випадків не застрахований ніхто, тож у міліції радять:

— коли злочинці намагаються відчинити двері в квартиру, а вони міцні та надійно зачинені, спершу подзвоніть у відділення міліції або дайте знати про це сусідам. Якщо ж є сумніви, що захист надійний, то спочатку потрібно закріпити двері будь-яким важким предметом;

— якщо двері до помешкання відкриті, коли ви прийшли, то в квартиру заходити не можна. Треба звернутися до сусідів, викликати міліцію і спостерігати за квартирою до їхнього приїзду. Якщо в квартирі хтось є, потрібно зачинити двері на ключ і залишити його в замку. Коли в обкраденій квартирі нікого немає, все залишити на місцях, не рухаючи, до прибуття міліції;

— залишайте ключі від квартири в надійному місці, не тримайте їх у кишенях верхнього одягу. Якщо ключі загубились — поміняйте замок.

 

Якщо ж вас обікрали, негайно телефонуйте на лінію “102″. Саме вчасний дзвінок дозволить правоохоронцям оперативно розкрити злочин.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #злодії, #квартира, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #пограбували, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: