У Скалаті освячено собор на честь всіх святих

Опубліковано:
30 Грудня, 2014

 

Освячення храму – це важлива і непересічна подія у житті парафії та Церкви загалом. З роду в рід люди зводили у своїх містах та селах храми на Славу Божу та для молитовного поклоніння не на одне десятиліття чи століття.
            
Протягом довгих 27-ми років жителів м. Скалат Підволочиського району прикладали свої зусилля, заради того, щоб у їхньому місті постав прекрасний храм. Після багаторічних трудів їх мрія нарешті здійснилася і у Скалаті виблискує куполами величний собор на честь Всіх Святих.
            

           

            

           

           

           

          
28 грудня 2014 року, у 29-ту неділю після П’ятдесятниці, коли Свята Православна Церква вшановує пам’ять святих праотців, на запрошення настоятеля собору, Скалатського благочинного прот. Віктора Борисюка високопреосвященнійший Нестор, архієпископ Тернопільський, Кременецький і Бучацький прибув у м. Скалат, щоб освятити новозбудований величний собор.

        
На запрошення владики Нестора, прийняти участь в освяченні та розділити радість свята прибули: архієпископ Рівненський та Острозький Іларіон та єпископ Тернопільський та Теребовлянський Павло.
                   

          

          

            

            

            

         
На початку Богослужіння архієпископ Нестор у співслужінні  архієреїв та духовенства звершив чин освячення храму, після чого було відслужено першу Божественну літургію.

           
Під час освячення та за Божественною літургією владикам співслужили: настоятель собору, Скалатський благочинний прот. Віктор Борисюк, заступник голови управління зовнішніх церковних зв’язків архімандрит Кіріон, секретарі єпархії прот. Олексій Головацький та прот. Мирон Гах, обласний благочинний прот. Борис Солтис, благочинний Підволочиського району прот. Тарасій Махніцький та численне духовенство Підволочиського, Тернопільського, Лановецького та Збаразького районів.
               

          

            

            

             

            

          
У день освячення собор був наповнений великою кількістю прихожан та гостей міста.

  
Під час запричасного до присутніх із повчальним словом звернувся прот. Мирон Гах.
       
Після заамвонної молитви проповідь виголосив архієпископ Нестор, котрий наголосив на значенні храму для спасіння власної душі та важливості будівництва храму духовного.
         
Після відпусту із словом подяки до усіх присутніх звернувся настоятель собору прот. Віктор Борисюк. Отець Віктор подякував архієреям за приїзд та освячення собору та згадав усіх меценатів та жертводавців, котрі долучилися до будівництва та освячення храму.
                      

                   

            

           

             

         
З благословення Святійшого Патріарха Київського та всієї Руси-України Філарета, за заслуги з відродження духовності в Україні та утвердженні Помісної Української Православної Церкви, архієпископ Нестор нагородив Орденом Святого Юрія Переможця прот. Віктора Борисюка та Пелехатого Павла Євстахійовича.

             
Із словом вітання до присутніх також звернувся архієпископ Іларіон, котрий привітав скалатчан із освяченням собору та передав найщиріші вітання від Святійшого Патріарха Філарета.
          
Завершилося святкове Богослужіння уставним многоліттям Патріарху Філарету, преосвященнійшим владикам, настоятелю собору, духовенству та всім прихожанам храму.
Прес-служба Тернопільської єпархії 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #віктор борисюк, #нестор, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #скалат, #собор, #тернопіль, #тернопільські новини, #УПЦ КП
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: