У Монастириську завзяті жінки шиють одяг солдатам

Опубліковано:
22 Листопада, 2014

Приватне підприємство «Хутротис», засноване у серпні 2004 року, нині відновило роботу у колишньому швейному цеху у Монастириськах. І взялося допомагати нашій армії. Цьогоріч тут уже пошили понад тисячу зимових курток, а тепер шиють дві тисячі утеплених чоловічих штанів. Усе обмундирування, що зараз виготовляють монастирські швачки, піде на потреби української армії і прикордонників.

 

У планах керівництва швейного цеху – збільшення робочих місць у Монастириськах з 15 до 50 і пошиття не тільки спецодягу, а й інших виробів.

 

Головна проблема, з якою стикнулися у Монастириськах, – поповнення колективу кваліфікованими швачками. Адже колись працювали у цьому приміщення понад дві сотні майстинь. Нині ж кадровий потенціал розгублено і втрачено, хтось виїхав за кордон у пошуках роботи, хтось вийшов на пенсію, а молодь для зміни не підготовлено.

 

Відтак керівництво цеху спільно з Монастириською райдержадміністрацією, районним центром зайнятості вирішили запросити на роботу майстринь з пошиття одягу. Для цього просять зголошуватися усіх, хто володіє швейною майстерністю, не лише з Монастириськ, а й з сіл району. До того ж до роботи заплановано додатково залучити і 30 жінок у Коропці.

 

На підприємстві побувала голова Монастирської райдержадміністрації Марія Павлік. Вона поцікавилася проблемами виробничників, пообіцяла допомогти, адже йдеться відразу про дві благородні справи – збільшення робочих місць та допомогу українській армії.

 

У цей нелегкий для України час, коли гинуть кращі її сини, захищаючи кордони, коли у державі неоголошена війна, а зима не за горами, майстрині з Монастирищини намагаються якомога швидше виконати завдання з пошиття одягу для наших солдатів. І запевняють – якісно, з душею виготовлені ними теплі куртки і штани не дадуть мерзнути нашим солдатам навіть у найсильніші морози.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #АТО, #монастириська, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #одяг, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: