У центрі Тернополя можна побачити 8-метрового дідуха

Опубліковано:
27 Грудня, 2014

До новорічних і різдвяних свят в Українському домі «Перемога» відкрили щорічну виставку «Український дідух». Найвищий з них сягає 8-ми метрів. 

 

Віночки, мельниці, та, навіть, український герб спеціально для експозиції виготовили цьогоріч вихованці Тернопільського обласного еколого-натуралістичного центру із злакових культур.

 

«Зернові,які використовувались для виготовлення різних за розміром і формою дідухів, вирощені на території нашої області. Дідух – це невелика частина соломи або сіна, яка символізує добробут, приносить щастя і згадує родовід будинку. Якщо говорити про наш найвищий дідух, то він показує не тільки місяці, а навіть скільки тижнів і днів у році. Це свого роду календар, який виражений зерновими культурами», – зазначає директор центру Іван Герц.

 

Залучаючи до виготовлення дідухів дітей, Іван Герц наголошує, що українська мова і традиції повинні мати однакову вагу, адже без цих двох речей нація існувати не може.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #дідух, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #перемога, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: