У Борщові створять центр біоенергетики

Опубліковано:
24 Листопада, 2014

У м.Борщів Тернопільської області, застосовуючи норвезький досвід, розпочато проект зі створення центру біоенергетики.

 

 

Про це під час зустрічі керівництва Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження з представниками та членами Норвезько-Української Торгової Палати повідоми управляючий директор норвезького технопарку «Energy Farm» Ерик Хол. 


Він презентував присутнім досвід роботи центру біоенергетики в Норвегії, який є одним з мережі демонстраційних майданчиків практичного використання енергії біомаси для життєзабезпечення місцевих громад: від тепла у домі до громадського транспорту.

 

«Також Ерик Хол повідомив, про розпочатий проект зі створення подібного центру у місті Борщів Тернопільської області», – інформує прес-служба Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження.

 

Норвезькі експерти зазначають, що готові започаткувати мережу біоенергетичних центрів в Україні.

Представник Норвезько-Української Торгової  Палати Хенрік Сейп каже, що  сфера енергоефективності та відновлюваної енергетики для Уряду Норвегії є пріоритетними напрямами співпраці з Україною.

 

 «Розвиток відновлюваних джерел фактично є енергетичною децентралізацією. І хоча в Україні вже існує низка прикладів успішного використання біомаси для енергозабезпечення міст та селищ, ми повинні масштабувати такі приклади. Вдалою формою для цього є  впровадження діючих демонстраційних проектів за норвезьким досвідом», – вважає Голова Державного агентства з енергоефективності  та енергозбереження Сергій Савчук.

 

Наприкінці зустрічі сторони домовилися про подальший алгоритм дій щодо якнайшвидшої реалізації проекту зі створення технопарку «Energy Farm» в Україні.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #біоенергетика, #борщів, #енергія, #новини тернопільщини, #співпраця, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: