Терористи “ДНР” та “ЛНР” присвоюють гуманітарку

Опубліковано:
2 Січня, 2015

Представники двох гуманітарних організацій заявили, що бойовики самопроголошених республік привласнюють гуманітарну допомогу, передає УНН.

Зокрема, зазначено, що гуманітарна катастрофа на території окупованих Донбасу і Луганщини ускладнюється у зв’язку з некомпетентністю і лицемірством “керівництва” російсько-терористичних банд “ДНР” та “ЛНР”.

“Представники гуманітарного загону” Ввічлива Русь “та гуманітарно-штурмового загону” ЩИТ “запевняють, що основною проблемою на сьогодні залишається відсутність усякого сприяння бойовиків у створенні умов для перетину кордону і безпечної доставки адресатам відповідних вантажів. Незважаючи на те, що система збору цільової гуманітарної допомоги для населення Донецької та Луганської областей була організована на території Росії досить-таки оперативно, керівники ДНР-ЛНР не спромагаються навіть забезпечити проїзд волонтерів через російсько-український кордон на територію, підконтрольну бойовикам “, – йдеться в повідомленні.

Крім того, діяльності гуманітарних загонів перешкоджає прийнято російською владою рішення про взяття смежнойграніци і митниці під жорсткий контроль. Як пояснили волонтерам російські військовослужбовці, це викликано наростаючими в “республіках” міжусобицями і сум’яттям “, – йдеться в повідомленні. Іншою проблемою для волонтерів є неможливість забезпечити” керівниками “” ДНР “та” ЛНР “безпечного пересування автотранспорту гуманітарних груп.

Адже, за словами волонтерів, деяка гуманітарна допомога буквально “віджимається” членами місцевих злочинних угруповань і бійцями батальйону “Схід”. Також зазначено, що в середовищі бойовиків все частіше виникає невдоволення у зв’язку з тим, що гуманітарна допомога направляється в основному до мирних жителів Донбасу і Луганщини, а не до них.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #АТО, #гуманітарка, #ДНР, #крадуть, #ЛНР, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: