Тернополянин пішов служити добровольцем разом із кумом

Опубліковано:
14 Грудня, 2014

Тортом, синьо-жовтими повітряними кульками та квітами зустрічали сьогодні вночі бійця АТО Віталія Фидрина. Зустріти чоловіка прийшли його друзі, сусіди, батьки та дружина Христина з дітьми.


На вокзалі годинник показує 22:45, і біля розкладу руху поїздів починають збиратися люди.  Діти з повітряними кульками, дорослі із тортом і квітами. Всі дарунки витримані в кольорах державного прапора.  Одразу видно, що прийшли зустрічати незвичайну людину.

 

– Його не було вдома чотири з половиною місяці, – розповідає пані Христина. – Перебував весь цей час в Дебальцево. І хоч зідзвонювалися кожного дня, розмови були занадто короткими, тож він мало-що розповідав. Знаю лише, що не поранений — це головне.

 

Служити чоловік пішов не сам, розповіли його друзі. Хотів відговорити кума, аби той не йшов добровольцем, маючи чотирьох дітей. А в результаті Віталій і сам зголосився, маючи трьох. Так і опинилися обоє в 128-й гірсько-піхотній механізованій бригаді.

 

Люди, які виходили з вагона поїзда разом із бійцем АТО, дещо здивовано дивилися на групу людей, які з криками “Герою Слава!” кидалися обіймати чоловіка в камуфляжному одязі.

 – Нічого-нічого, – каже жінка, яка ледь не зашпорталася об сумку військового. – Я ж все розумію. Як тут не радіти? В такий тяжкий час людина додому повернулася живою і здоровою. Хто б не радів?

 

Перед поїздкою додому в Дебальцево було декілька спокійних днів, розповів пан Фидрин.

 – Бойовики майже не стріляли, – каже пан Віталій. – А до того тиждень був дуже напруженим. Обстрілювали дуже сильно, але, на щастя, в нашій роті без втрат. Маємо лише трьох “трьохсотих”.

 

Поки знаходився на Сході, думками завжди був біля рідних, розповів пан Віталій

 – А тільки сів у поїзд, щоб їхати додому, думаю лише про наших хлопців, що там залишилися, – продовжує чоловік.

У відпустку Віталій Фидрин приїхав лише на 10 діб.

– На Миколая маю вже повертатися, – каже пан Віталій. – То ж планую максимально багато часу приділити сім’ї.

 

Ірина Небесна

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #АТО, #віталій фидрин, #дебальцево, #доброволець, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: