Тернополяни самі вирішать, як витратити 5 мільйонів гривень (Відео)

Опубліковано:
30 Вересня, 2016

Тернополяни самі зможуть визначити, на що витратити частину коштів з міської казни. З 1 жовтня у нашому місті стартує проект «Громадський бюджет», – повідомляє ІНТБ.

 

ТЕТЯНА КОРЧАК, начальник управління економіки, промисловості та праці ТМР, секретар номінаційного комітету «Громадського бюджету»:

 

«На сьогоднішній момент ми є переможцями в колі семи міст, які відібрані для втілення даного проекту Інститутом бюджету і соціально-економічних досліджень спільно з агентством міжнародного розвитку США USAID, які надають нам організаційну і технічну підтримку втілення даного проекту. Що собою являє громадський проект, чи громадський бюджет, чи бюджет участі (його можна називати в трьох вимірах) – це є залучення громадськості до використання бюджетних коштів».

 

Основна мета бюджету участі – збір громадських ініціатив, які можна втілити в життя. Об’єм коштів, який мають намір використати на реалізацію проектів тернополян, прогнозовано становить близько 5 мільйонів гривень. Аби поділитися своєю ідеєю, автору потрібно зібрати 25 однодумців, які засвідчать свою підтримку підписами, та заповнити спеціальну форму.

 

ВЕРОНІКА ДЯКОВИЧ, молодіжний мер Тернополя, член номінаційного  комітету «Громадського бюджету»:

 

«Це можна зробити двома варіантами. Перший варіант – це можна заповнити в електронному форматі, тобто, на сайті, який буде презентований, посилання на який можна буде зайти із сайту міської ради і, думаю, що також – з багатьох засобів масової інформації. Або другий варіант – це буде відкрите відділення, куди людина зможе прийти і отримати якусь консультацію, поставити свої питання-відповіді, і заповнити таку форму, подати його в паперовому форматі. Попередньо, ми орієнтуємося, що це буде ЦНАП».      

 

Інформацію, яка може знадобитися тернополянам при оформленні паперів, також обіцяють розмістити на сайті. Технічний відбір проектів, які надійдуть, оцінка того, чи може міський бюджет їх фінансувати, тощо, – це завдання номінаційного комітету, в який увійшли представники органів виконавчої влади, громадськості та депутатського корпусу. Після цього члени комітету перенаправлятимуть проекти до профільних управлінь міської ради на розгляд. Натомість, які з ініціатив таки реалізують, обиратимуть самі тернополяни шляхом голосування.

 

НАЗАР ЗЕЛІНКА, депутат міськради, голова номінаційного комітету «Громадського бюджету»:

 

«Коли відбудеться голосування, система сама, фактично, видасть результати і, в результаті, це буде рейтинг проектів. І ті проекти, які будуть реалізовані, тобто, сумарно, на 5 мільйонів, вони, відповідно, будуть включені в міський бюджет по основних розпорядниках коштів, і, відповідно, будуть вже реалізовані в 2017 році».

 

До слова, і пропонувати проекти, і підтримувати їх під час голосування можна лише документально засвідчивши, що ти – мешканець Файного міста. Триватиме прийом заявок до 31 жовтня.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: