Тернополяни виклали гігантський тризуб зі свічок і присягнули Україні (ВІДЕО)

Опубліковано:
8 Листопада, 2014

Сьогодні, 8 листопада, на центральній площі Тернополя у рамках всеукраїнської акції «Україна – це я» мешканці міста виклали національний герб із запалених свічок та проголосили обітницю українця.

 

За перебігом акції спостерігав репортер ZIK-Стрім Андрій Орляк.

 

Патріотична акція зібрала на Театральному майдані Тернополя сотні городян. Вони принесли із собою свічки та лампадки, які виклали на асфальті у формі тризуба – національного герба України. У такий спосіб учасники акції вшанували пам’ять загиблих патріотів нашої держави.

 

«Ця акція має на меті продемонструвати, що всі українці підтримують бійців АТО. Свічки ми запалили, щоб віддати пошану воякам, загиблим у боях на Сході», — зазначив один з учасників заходу Іван Омелян.

 

Під час акції волонтери ГО «Файне місто» збирали благодійні пожертви та допомогу для тернополян, які беруть участь у антитерористичній операції. Присутні охоче клали гроші у скриньки, а також передавали воякам листівки, їжу та теплий одяг. 

«Люди приносять шкарпетки, рукавиці, шарфи – різні теплі речі. Також несуть листи, малюнки від дітей. Самооборона Тернополя завтра доправлятиме все це у зону АТО», — розповіла волонтерка Ірина.

 

Рівно о 19.00 усі присутні на Театральному майдані виконали гімн України. Цей спів відлунював і в інших українських містах, де сьогодні також відбувалась акція «Україна – це я». Після виконання гімну учасники акції проголосили роздану їм під час акції обітницю українця, яку зі сцени зачитав боєць добровольчого батальйону «Айдар», уродженець Тернополя Олександр Жалізяка. 

 

«Ця клятва – це підтримка кожного з нас. Ми боротимемось до тих пір, поки у нас є ця підтримка. Ми вдячні кожному, хто молиться за нас, хто нас підтримує. Є велика потреба у таких акціях, адже під час такого дійства ми об’єднуємося в один сильний, монолітний організм. Така обітниця має бути життєвим кредо кожного українця», — зауважив Олександр Жалізяка.

 

Продовжилася патріотична акція святковим концертом, на якому лунали українські народні та сучасні пісні.

 



Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #клятва українця, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #театральний майдан, #тернопіль, #тернопільські новини, #тризуб
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: