Тернополяни попрощалися з митрополитом Мефодієм

Опубліковано:
27 Лютого, 2015

Із сльозами, квітами та словами вдячності більше тисячі тернополяни та духовенство не лише з України,а  й різних куточків світу сьогодні прощалися з предстоятелем Української Автокефальної Православної Церкви митрополитом Мефодієм. Владика помер 24 лютого на 65-му році життя внаслідок важкої хвороби.


Покійний митрополит заповів поховати його у рідному місті на подвір`ї Церкви Різдва Христового, де він правив більшу частину свого життя. Тіло блаженнішого Мефодія привезли сюди вчора ввечері. Храм був відкритий всю ніч, аби люди могли попрощатися з владикою.

 

Похоронна відправа розпочалася вранці. Вшанувати митрополита Мефодія приїхали представники різних конфесій, весь єпархіат автокефальної православної церкви, священики з різних куточків світу, зокрема зі США та Румунії.

 

DSC_0169

 

Труну з митрополитом на руках обнесли довкола церкви та поховали на подвір`ї храму. Люди із смутком згадували владику Мефодія. Говорили, що це непоправна втрата у такий непростий для України час.

 

DSC_0181

 

– Я знав владику багато років. Він був моїм другом, – зі сльозами на очах каже тернополянин Василь Демидась. – Він був надзвичайно розумний, начитаний  і великий патріот.

 

– Це велика втрата для українського народу. Митрополит Мефодій був значною постаттю, добрим духовним батьком. – зазначив керуючий Хмельницькою Єпархією УАПЦ, Єпископ Тернопільський і Червоногородський Мстислав. – Він дбав про єдність церкви і закликав вірян до миру. Ми ставимось до нього як до рідного батька по духу, по єдності. Він випромінював щиру любов своїм відкритим батьківським серцем.

 

DSC_0183

 

DSC_0192

 

До слова, митрополит Мефодій (в миру-Кудряков Валерій Андрійович) народився 11 березня 1949 року в містечку Копичинці на Тернопільщині.Закінчив Московську духовну семінарію та Московську духовну академію в Загорську. У 1981 році висвячений на священика, служив у Львівській та Тернопільській єпархіях РПЦ. У 1990 році перейшов в УАПЦ. У 1995 році він був пострижений у чернецтво з нареченням іменем Мефодій.

 

14 вересня 2000 року обраний Предстоятелем УАПЦ з титулом «митрополита Тернопільського і Подільського».

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #митрополит мефодій, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #похорон, #тернопіль, #тернопільські новини, #УАПЦ
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: