Тернополяни можуть скористатися державним кредитом на придбання котлів

Опубліковано:
20 Грудня, 2014

Лише за останні три тижні близько 1000 людей скористалися пільговим державним кредитом на придбання теплових котлів, які працюють на альтернативному паливі, для обігріву приватних будинків. Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Андрій Білоусов.

 

Він нагадав, що програма, яка реалізується спільно з Держенергоефективності і Ощадбанком, передбачає відшкодовування державою позичальнику до 20% тіла кредиту на придбання котлів, що працюють на будь-яких видах палива і енергії, крім природного газу. На цю програму Уряд виділив 50 млн. грн., що дозволить залучити 200 млн. гривень від населення і перейти на альтернативне опалення 36 тисячам домогосподарств.

 

«Ми вже бачимо, що люди охоче йдуть на таке співфінансування. Тому плануємо і надалі стимулюватиме населення до проведення заходів з енергоефективності та заміщення газу», – сказав Андрій Білоусов.

Так, за його словами, сьогодні Уряд разом з Асоціацією ОСББ підготував проект нової програми, яка стимулюватиме мешканців багатоповерхівок до утеплення будинків.

 

«Згідно з проектом програми, коли ОСББ бере кредит на утеплення будинку, 40% вартості матеріалів або ж 30% вартості матеріалів і робіт компенсує держава. Плюс цієї програми у тому, що держава погашає не відсотки за кредитом, а разово оплачує частину тіла кредиту. Тобто, люди отримують змогу одразу утеплити будинок і надалі погашати кредит за рахунок отриманої економії від зниження енергоспоживання. Мешканці багатоповерхівок, які об’єдналися в ОСББ, давно чекають на таку державну підтримку.», – сказав Андрій Білоусов.

За його словами, планується, що до кінця цього року Уряд розгляне проект даної програми і тоді початок її реалізації можливим буде з початку 2015 року.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #котел, #кредит, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #опалення, #тепло, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: