Тернополянам слід готуватися до росту тарифів на 60% (ВІДЕО)

Опубліковано:
23 Березня, 2015

Тарифи на компослуги для тернополян можуть зрости на шістдесят відсотків найближчим часом. Подорожчання необхідне, кажуть комунальники, оскільки виросли ціни на енергоносії. Працівники підприємств пояснюють: тариф сформували ще в 2011 році. З того часу зросли ціни на усі матеріали, необхідні для роботи підприємств, зокрема, на електроенергію.


Тариф на комунальні послуги в Тернополі сформували ще в 2011-му році. Відтоді ряд комплектуючих зріс в два-чотири рази, кажуть комунальники. Заробітна плата збільшилась на 30%, електроенергія на 200%, паливно-мастильні матеріали на 214%. Відтак у Тернополі планують підвищити тарифи на компослуги на коефіцієнт -1,6, тобто на 60% від тарифу, встановленого у 2011-му році.

 

– Насправді цей тариф мав би бути коригований не з коефіцієнтом 1,6, а з коефіцієнтом – 2,2 і 2,3. Але розрахунки, які подали підприємства, ми їх трохи ще підкоригували в сторону зменшення. Той тариф, який ми пропонуємо на затвердження виконавчому комітету – 1,6. В Україні тарифи побудинкові, тобто різні будинки мають різний тариф. Щоб порахувати кожному мешканцю Тернополя, треба коефіцієнт 1,6 помножити на діючий тариф, – розповідає заступник міського голови Тернополя Владислав Стемковський.

 

Тернопільські комунальники просять підняти тариф на вивезення сміття. Щомісяця за вивезення відходів один тернополянин платить 3 гривні 47 копійок. Відтак підприємці кажуть, що цих грошей катастрофічно не вистачає і просять підняти тариф до 6 гривень 67 копійок. Востаннє вартість вивезення сміття в Тернополі збільшували у 2011. В порівнянні з іншими містами, де ціну змінили ще минулоріч, в Тернополі до сьогодні вона залишалась стабільною. Комунальники просять тернополян віднестися до подорожчання із розумінням. І нагадують, що тернополяни, які неспроможні платити за послуги, зможуть оформити житлову субсидію.

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #комуналка, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #послуги, #тарифи, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: